10 sfaturi de securitate pentru posesorii de telefoane mobile


1. Actualizeaza in mod regulat aplicatiile si sistemul de operare a dispozitivului tau. Actualizarile, de regula, sunt disponibile in mod automat. La cumpararea unui dispozitiv mobil, asigura-te ca actualizarile sistemului de operare al modelului tau sunt disponibile la cerere.

2. Instaleaza aplicatii doar din surse sigure si de incredere, de exemplu, App Store, Google Play sau Nokia Store. Da, serviciile sau jocurile platite pot fi descarcate din alte surse, dar posibil ca descarcand de la ei vei incarca pe dispozitivul tau programe malware.

3. Fi atent cu cumparaturile – acestea pot fi extrem de scumpe. De exemplu, de foarte multe ori, copiii jucand pe dispozitivul tau, fac cumparaturi pentru personajele sale, fara sa-si dea seama de pretul lor.

In multe dispozitive mobile posibilitatea de cumparare pur si simplu poate fi dezactivata.

4. Verifica periodic permisiunile si politica de confidentialitate a utilizatorului, pe care ai acceptat-o. De exemplu, dreptul la informatia despre localizarea si conectivitatea retelei permite sa urmareasca locatia ta de la distanta. Multe aplicatii pentru camera foto, retele sociale necesita drepturi de la utilizator pentru a descarca imagini.

5. Modifica codul implicit de acces si codul PIN. Nu folosi data ta de nastere sau alte combinatii care pot fi usor ghicite. Seteaza-ti dispozitivul, incat acesta de fiecare data sa ceara parola de acces.

6. Daca dispozitivul mobil accepta criptarea datelor, activeaza aceasta functie.

7. Poti conecata telefonul tau mobil la serviciul de Internet, care localizeaza de la distanta dispozitivul pierdut sau furat, si daca este necesar, poti sterge toate datele de la distanta.

8. Daca dispozitivul mobil este furat, imediat anunta operatorul telefoniei mobile, pentru a bloca cartela SIM. Astfel, contul tau si datele for fi transferate pe alta cartela.

9. Daca te-ai decis sa vinzi dispozitivul mobil, asigura-te ca ai sters toate informatiile cu caracter personal.

10. Fa regulat copii de siguranta pentru toate datele de pe dispozitivul mobil. Pentru acest scop se potrivesc serviciile “cloud”.

10 sfaturi de securitate pentru posesorii de telefoane mobile
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *