Windows XP pierde sustinerea utilizatorilor din cauza virusilor


Studiul NetMarketShare arata ca Windows XP continua sa piarda cota de piata datorita faptului ca sistemul de operare este tot mai vulnerabil la atacuri hackerilor. In acelasi timp, versiunea actualizata Windows 8.1 castiga in popularitate, oferind utilizatorilor functii sigure de securitate.
Microsoft a lansat gratuit o actualizare pentru Windows 8.1, ceea ce de asemenea a marit cota calculatoarelor pe Windows 8. In acelasi timp, popularitatea celui mai de succes sistem Microsoft Windows XP scade. Motivul este vulnerabilitatea acestui sistem in fata atacurilor hackerilor si vechimea mare XP.

Windows 8 a marit cota pana la 9,25% dupa un an de existenta pe piata. Cea mai mare crestere a fost observata in ultimele doua luni (chiar in acest moment a fost lansata actualizarea gratuita Windows 8.1). Sistemul de operare Windows XP cu o vechime de 12 ani a pierdut aproape 40% din utilizatori, ajungand la 31,24%.

Securitatea sistemelor de operare Microsoft

Securitatea sistemelor de operare Microsoft

In raportul Security Intelligence Report Volume 15 se spune ca Windows 8 este protejat mult mai bine in comparatie cu sistemele de operare anterioare de la Microsoft. De exemplu, gradul de infectie in Windows XP este 9,1 din 1000, in timp ce in Windows 8 acest indice este 1,6 din 1000. Expertii SlashGear estimeaza ca Windows XP este cu 459% mai predispus la atacuri virusilor in comparatie cu Windows 8.

Dinamica popularitatii sistemelor de operare Microsoft

Dinamica popularitatii sistemelor de operare Microsoft

Windows 8.1 va putea extinde cota de piata anul viitor, cand Microsoft va opri complet suportul pentru Windows XP. Suportul va fi oprit in data de 8 aprilie 2014.

Windows XP pierde sustinerea utilizatorilor din cauza virusilor
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *