Windows 10 isi spioneaza utilizatorii? Raspunsul Microsoft


Raspunsul oficial Microsoft: chiar daca compania intr-adevar colecteaza informatii, utilizatorul poate specifica, ce date pot fi transferate.
De la lansarea Windows 10 Microsoft tot mai des este acuzat de faptul ca noul sistem de operare monitorizeaza orice activitate a utilizatorului, inclusiv apasarea tastelor si miscarile stylusului. Microsoft monitorizeaza chiar si locatia dispozitivului, ceea ce reprezinta o problema a confidentialitatii.

In sfarsit Microsoft a raspuns oarecum la aceste acuzari pe blogul sau.

In comunicatul de pe blogul oficial, vicepresedinte executiv al Microsoft, Terry Myerson, explica ca chiar daca compania colecteaza informatii, utilizatorii au posibilitatea de a specifica, ce fel de date pot fi transmise.

Pentru utilizatorii, care sunt preocupati de securitatea informatiilor transmise, Myerson a expicat, ca datele colectate sunt criptate inainte de a fi transmise pe servere, iar apoi sunt pastrate pe obiecte protejate.

Tipuri de date

Microsoft colecteaza ID-urile dispozitivelor, informatii despre tipul dispozitivului, precum si liste cu erori, iar potrivit spuselor lui Myerson, continutul si fisierele dispozitivelor nu sunt incluse in acest tip de date de colectare, informatia colectata nu poate fi folosita pentru identificarea utilizatorilor.

Ceea ce priveste datele personalizate, care includ informatii despre echipa de sport favorita sau fraze frecvent utilizate, utilizatorul poate limita tipul de date, pe care vrea sa le imparta cu Microsoft.

Myerson a spus pe blog: “Noile functii de sistem, cum ar fi Cortana, au nevoie de o cantitate mare de informatii cu caracter personal pentru o functionare corecta. Utilizatorul are posibilitatea de a include aceste componente si configura setarile de confidentialitate”.

De asemenea, Myerson a specificat ca Microsoft 10 nu scaneaza fisiere si mesaje din corespondenta e-mail pentru a afisa anunturi relevante, asa cum fac alte companii:

“Spre deosebire de alte platforme, indiferent de ce optiuni de confidentialitate alege utilizatorul, nici Windows 10, nici alt sistem de operare de la Microsoft nu scaneaza continutul corespondentei e-mail sau altor comunicatii, sau fisiere, in scopul de a oferi anunturi relevante”.

Bineinteles ca articolul nu raspunde la toate intrebarile de confidentialitate in Windows 10, dar cel putin sunt recunoscute unele probleme, si anume cu setarile rubricei “Familia”.

Daca ai alte observatii privind setarea de confidentialitate, Myerson te invita sa participi la dezvoltarea produselor – poti oferi o sugestie prin intermediul aplicatiei “Comentarii”, sau sa creezi un subiect pe pagina de suport Microsoft.

Windows 10 isi spioneaza utilizatorii? Raspunsul Microsoft
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *