Virus pe Facebook cu 90 milioane de like-uri


Facebook tot mai des devine sursa de raspandire a programelor malware. Bineinteles, virusii ajung pe calculatoarele utilizatorilor nu de pe reteaua sociala, ci prin link-urile care sunt publicate pe aceasta platforma. De exemplu, recent s-a aflat ca pe pagina Facebook cu 90 de milioane de like-uri se afla un link catre un site malitios.

Expertii de la compania Trend Micro au gasit o multime de mesaje pe Facebook, care duceau catre o singura pagina, care avea 90657728 de like-uri. Utilizatorii accesau link-urile din aceste postari si ajungeau nu pe pagina Facebook dorita, ci pe un site, care cerea sa actualizezi pluginulu Flash Player, pentru a reda un anumit continut video.

Aceasta actualizare de fapt nu avea nimic de-a face cu programul oficial Adobe Flash Player. De fapt, este o extensie pentru browser-ul Chrome (TROJ_EXTADB.US), care are acces complet la pagina Facebook a utilizatorului si incepe sa publice mesaje cu continut malitios.

In caz ca ai devenit victima acestui hack, sterge toate mesajele publicate de hackeri, iar apoi dezinstaleaza extensia malware din browser.

In ultimul timp Facebook a marit sistemul de securitate. Doar ca compania deocamdata are scopul de a proteja datele confidentiale a utilizatorului. Speram ca in viitorul apropiat compania va remedia situatia si va modera indeaproape platforma sa.

Virus pe Facebook cu 90 milioane de like-uri
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *