Virus pe Facebook care fura date financiare


Programul malware se instaleaza pe dispozitiv, iar apoi ruleaza in fundal.

Potrivit portalului Daily Mail, expertii in securitatea informatica au reusit sa detecteze un nou program malware, care se raspandeste prin intermediul retelei sociale Facebook. Acest troian fura datele financiare utilizatorilor.

Expertii sustin ca programul malware se instaleaza pe dispozitiv dupa ce utilizatorul acceseaza link-ul malitios. Apoi troianul ruleaza in fundal. Expertii au declarat ca in prezent toate link-urile sunt eliminate.

Dupa instalare virusul incepe sa urmareasca activitatea utilizatorului si intercepta orice date introduse in online banking, magazine online, etc. Informatia colectata se redirectioneaza catre atacatori, care pot retrage bani din conturile victimelor.

Purtatorul de cuvant al Facebook a declarat ca site-ul este examinat pentru prezenta programelor malware si ofera mai multe metode de securitate, cum ar fi scanarea si eliminarea programelor malware de pe dispozitivele mobile.

Acest fapt nu este primul caz de detectare programului malware pe Facebook. Printre virusi, care au atacat reteaua sociala, expertii au eliminat troianul Zeus, al carui scop principal de asemenea a fost furtul datelor personale a utilizatorilor Facebook.

Virus pe Facebook care fura date financiare
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *