Versiunea beta ESET Rootkit Detector pentru Apple Mac OS X


Compania internationala ESET a anuntat lansarea versiunii beta ESET Rootkit Detector – aplicatia pentru detectare rootkit, destinata utilizatorilor Apple Mac OS X.

Rootkit – program, al carui scop este de a ascunde un alt program malware sau activitatea infractorului cibernetic in sistem.

Desi cele mai multe rootkit-uri sunt create pentru Windows, in ultimul an specialistii laboratorului ESET au descoperit un numar de rootkit-uri pentru platforma Mac OS X. Cel mai activ dintre acestea este rootkit OSX/Morcut (cunoscut si ca Crissis), care are scopul de a fura informatii confidentiale a utilizatorului.

In acest sens expertii de la ESET au dezvoltat o aplicatie, care detecteaza activitatea malware rootkit-urilor in sistem.

ESET Rootkit Detector pentru platforma Mac OS X verifica sistemul pentru orice modificare malware adusa kernel-ului, care foloseste interceptarea functiilor sistemului in sistemul de operare. Aplicatia are interfata intuitiva si ofera utilizatorului toate informatiile necesare despre amenintarile potentiale.

Pentru a afla mai multe informatii despre ESET Rootkit Detector, precum si pentru a descarca versiunea beta a produsului, viziteaza site-ul http://www.eset.com/int/support/rootkit-detector/

Versiunea beta ESET Rootkit Detector pentru Apple Mac OS X

Versiunea actuala nu este finala, astfel se recomanda folosirea ei doar in scopuri de testare.

Versiunea beta ESET Rootkit Detector pentru Apple Mac OS X
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *