Utilizatorii serviciilor bancare online sunt atacati de virusul Neverquest


Potrivit Kaspersky Lab, creatorii virusului pot sa inceapa raspandirea agresiva a amenintarilor in viitorul apropiat.
Noul virus Neverquest, care ataca utilizatorii de servicii bancare online, are potentialul de a fi raspandit foarte rapid si agresiv pe Internet, raporteaza cercetatorii Kaspersky Lab. Acest virus pentru prima data a fost promovat pe unul din forumurile ilegale in luna iulie a acestui an.

«Pana la jumatatea lunii noiembrie Kaspersky Lab a inregistrat cateva mii de incercari de a infecta sistemele utilizatorilor, – a declarat cercetatorul companiei Sergey Golovanov. – Aceasta amenintare este relativ noua si creatorii sai inca nu o folosesc la capacitati maxime. Avand in vedere posibilitatea de auto-replicare Neverquest, numarul utilizatorilor atacati poate creste intr-un timp foarte scurt».

Expertii de asemenea subliniaza faptul ca virusul este echpat cu standarde pentru orice functii malware bancare. Printre alte posibilitati, Neverquest poate modifica continutul site-urilor web, deschise in Internet Explorer sau Firefox. In plus, virusul permite controlul de la distanta a sistemului compromis.

Raportul complet poate fi gasit aici.

Utilizatorii serviciilor bancare online sunt atacati de virusul Neverquest
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *