Utilizatorii Facebook sunt dispusi sa plateasca $10 pe luna pentru a elimina publicitatea 2


Potrivit agentiei Greenlight, cei mai multi dintre utilizatori Facebook nu acorda atentie la publicitate, foarte rar sau niciodata nu intra pe link-urile publicitare. In acelasi timp, exista un numar destul de mare dintre utilizatori, care sunt dispusi sa plateasca o taxa lunara pentru a elimina orice forma de publicitate.

Pentru multe servicii Web modelul standard este considerat acces gratuit cu afisarea publicitatii sau acces cu plata fara publicitate. De obicei, impreuna cu dezactivarea publicitatii utilizatorii primesc cateva «functii», care nu sunt prea importante. Dar astfel de servicii importante, cum ar fi Facebook, lucreaza doar pe modelul de publicitate, in timp ce chiar un milionar nu are posibilitatea de a inlatura ofertele publicitare.

Studiul a aratat ca 15% dintre utilizatorii Facebook sunt dispusi sa plateasca o taxa lunara pentru a inlatura publicitatea. Aproximativ jumatate dintre ei sunt dispusi sa plateasca intre 5 si 10 dolari. Unii sunt dispusi sa plateasca mai mult, altii – mai putin.

Avand in vedere publicul Facebook de un miliard, numarul de abonati ar aduce companiei $750 milioane intr-o luna sau $2,25 miliarde intr-un trimestru, daca luam costul mediu al unui abonament de 5 dolari, iar numarul de abonati platiti 150 de milioane.

Cu toatea acestea compania nu va avea pierderi in venituri din publicitate, acestea doar vor fi usor reduse. Ieri Facebook a publicat situatia financiara pentru trimestrul al II-lea anului 2013, care a multumit pe investitori, actiunile au crescut cu 20%. Veniturile companiei din publicitate este de $1,81 miliarde, iar profitul net – $333 milioane.

Utilizatorii Facebook sunt dispusi sa plateasca $10 pe luna pentru a elimina publicitatea
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Utilizatorii Facebook sunt dispusi sa plateasca $10 pe luna pentru a elimina publicitatea

  • Alexandru Ionut

    Presupun că doar în America s-a făcut sondajul ăsta, că altfel nu-mi explic idioțenia de a da bani să scapi de reclame. De plugin-uri pentru browser presupun că n-au auzit :)). Sunt cam săraci cu duhul..
    Eu mă refer în cazul browserelor de pe calculator. În cazul mobilelor nu știu dacă există ceva să te scape de reclame.