Un nou vierme se raspandeste prin Skype 1


Viermele instaleaza un backdoor pe sistemul utilizatorului, descarca un virus suplimentar, trimite mesaje spam, precum si se asociaza cu serverul C&C pentru a descarca versiuni mai noi a acestuia.

Expertii companiei Fortinet au inregistrat un atac pe utilizatorii serviciilor Skype si MSN Messenger, care devin victime a viermelui Rodpicom.

Initial, utilizatorul primeste un mesaj cu o trimitere la presupusele sale fotografii, care sunt postate pe alte site-uri. Cei, care acceseaza link-ul sunt redirectionati catre un portal, care contine vierme Rodpicom.

Ulterior, computerul infectat devine robotul atacatorilor, care il folosesc pentru a trimite mesaje malitioase catre alte victime potentiale. In plus, viermele instaleaza un backdoor pe sistemul utilizatorului, descarca virusi siplimentari, trimite mesaje spam, precum si se asociaza cu serverul C&C pentru a descarca versiuni mai noi a acestuia.

Expertii au descoperit ca acest vierme poate determina limba sistemului de operare Windows, instalata pe calculatorul victimei potentiale, pentru a trimite mesaje malitioase utilizatorului in limba inteleasa de acesta.

Potrivit expertului din Fortinet Raul Alvarez, programul malitios de asemenea este dotat cu o serie de caracteristici care ii permit sa se ascunda nu doar de programe antivirus, dar si de tehnologii utilizate de specialistii IT pentru a detecta virusi.

Un nou vierme se raspandeste prin Skype
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Un nou vierme se raspandeste prin Skype