Home > Stiri > Un nou vierme se raspandeste prin Skype

Un nou vierme se raspandeste prin Skype

Viermele instaleaza un backdoor pe sistemul utilizatorului, descarca un virus suplimentar, trimite mesaje spam, precum si se asociaza cu serverul C&C pentru a descarca versiuni mai noi a acestuia.

Expertii companiei Fortinet au inregistrat un atac pe utilizatorii serviciilor Skype si MSN Messenger, care devin victime a viermelui Rodpicom.

Initial, utilizatorul primeste un mesaj cu o trimitere la presupusele sale fotografii, care sunt postate pe alte site-uri. Cei, care acceseaza link-ul sunt redirectionati catre un portal, care contine vierme Rodpicom.

Ulterior, computerul infectat devine robotul atacatorilor, care il folosesc pentru a trimite mesaje malitioase catre alte victime potentiale. In plus, viermele instaleaza un backdoor pe sistemul utilizatorului, descarca virusi siplimentari, trimite mesaje spam, precum si se asociaza cu serverul C&C pentru a descarca versiuni mai noi a acestuia.

Expertii au descoperit ca acest vierme poate determina limba sistemului de operare Windows, instalata pe calculatorul victimei potentiale, pentru a trimite mesaje malitioase utilizatorului in limba inteleasa de acesta.

Potrivit expertului din Fortinet Raul Alvarez, programul malitios de asemenea este dotat cu o serie de caracteristici care ii permit sa se ascunda nu doar de programe antivirus, dar si de tehnologii utilizate de specialistii IT pentru a detecta virusi.

Un nou vierme se raspandeste prin Skype
Ti-a placut acest articol?

One thought on “Un nou vierme se raspandeste prin Skype

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *