Suportul de securitate pentru Windows XP prelungit cu un an


Microsoft a anuntat pe blogul sau ca va continua sa lanseze actualizari si semnaturi pentru produsele, care ofera protectie antivirus pentru calculatoare pe care ruleaza Windows XP, pana la data de 14 iulie 2015. Termenul de suport tehnic pentru Windows XP se termina in data de 8 aprilie 2014. Dupa aceasta data Microsoft nu va oferi actualizari pentru acest sistem de operare.
Cu toate acestea, anuntul spune ca utilizatorii de Windows XP vor ramane protejati impotriva amenintarilor noi inca un an de zile dupa expirarea termenului de suport tehnic.

Microsoft a explicat ca a luat aceasta decizie in scopul de a ajuta organizatiile sa migreze pe versiuni mai noi de Windows. Anuntul se refera la produsele corporative System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection si Windows Intune, care lucreaza in Windows XP, si solutiile pentru consumatori Microsoft Security Essentials.

Microsoft a specificat ca solutiile de securitate ofera cea mai eficienta protectie doar in cazuri in care calculatorul utilizeaza software-ul recent si sunt instalate toate patch-urile necesare.

Producatorii programelor antivirus intentioneaza sa continue actualizarea produselor concepute pentru a proteja calculatoarele pe care ruleaza Windows XP inca o perioada de timp dupa incheierea suportului tehnic oficial. De exemplu, «Kaspersky Lab» va oferi suport pentru clientii corporativi pana in anul 2016, iar pentru consumatori – pana in anul 2018.

Cu toate acestea, nici o solutie de securitatea nu poate asigura nivelul necesar de protectie, in cazul in care vulnerabilitatea ramane in sistemul de operare, a subliniat Andreas Marx, CEO al companiei germane AV-Test.

Dupa 8 aprilie 2014 el recomanda sa renuntam la browser web Internet Explorer si client de mail Outlook Express, incorporati in Windows XP, si sa folosim aplicatii de la alti producatori. De exemplu, Google Chrome, pentru care Google promite sa ofere suport pentru utilizatorii de Windows XP cel putin pana in aprilie 2015.

Windows XP a fost pus in vanzare in anul 2001. Microsoft mereu a extins ciclul de viata al produsului. Chiar daca s-au lansat versiuni mai noi a sistemelor cu functionalitati suplimentare, inclusiv Windows 7 si Windows 8, pentru multi utilizatori Windows XP, in varsta de 13 ani, este considerat in continuare cel mai bun sistem de operare de la Microsoft.

Suportul de securitate pentru Windows XP prelungit cu un an
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *