Studiu detaliat al browserelor populare


Un student a uneia dintre universitatile norvegiene a publicat un studiu detaliat, in care a revizuit detaliat una dintre cele mai vechi vulnerabilitati in Opera si Firefox. S-a dovedit ca atacatorii sunt capabili de a integra un cod malitios in identificatorul de resurse. In acest studiu au fost verificate mai multe browsere populare.

Spre deosebire de atacurile de tip phishing, de care atacatorii s-au folosit inainte creand pagine web false, la fel ca originalul, acum este de ajuns ca pagina falsa sa aiba o singur link. In acest caz reesa ca atacatorul poate ocoli restrictiile impuse de catre furnizori si filtre Web, iar browserul va deschide un link fara a descarca un software suplimentar. Codul mailitios incorporat in URL poate contine un fisier cu o pagina falsa si cod pentru a fura datele personale ale utilizatorului pentru a accesa conturile bancare.

Reamintesc faptul ca utilizatorul trebuie doar sa instaleze un antivirus gratuit, pentru a se proteja de resurse potential periculoase.

Rezultatele certetarii au demonstrat ca Opera si Firefox au incarcat si executat pagina falsa, in timp ce Internet Explorer a refuzat sa incarce si sa execute pagina pe motiv ca URL-ul era prea mare. In browser-ul Chrome redirectionarea URL este complet interzisa.

Poti descarca orice antivirus de pe site-ul nostru Antivirus Free.

Studiu detaliat al browserelor populare
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *