Software de pe Internet periculos pentru utilizator si computer


Microsoft impreuna cu Group-IB au realizat un studiu, si s-a aflat ca software-ul piratat, descarcat de pe Internet, adesea este cauza infectarii computerului cu virusi, capabile sa efectueze tranzactii financiare ascunse sau pur si simplu sa fure date personale a utilizatorului. Mai ales daca utilizatorul computerului nu are o sursa sigura de protectie, de exemplu antivirus AVG Anti-Virus Free 2013.

In cadrul studiului expertii au incercat sa recreeze imaginea exacta a utilizatorului in gasirea software-ului pe Internet si sa verifice toate copiile daca contin atasamente periculoase.

Expertii au folosit cele mai comune cautari a utilizatorilor, de exemplu «descarca Windows 7 gratis».

S-a constatat ca doar in 4% din cazuri au putut descarca software in conditii de siguranta si fara virusi, petrecand in cautarea software-ului aproximativ patru ore. In 6% din cazuri descarcarea software-ului neinfectat a fost posibila in 12 ore. Incercarea de a fura informatii personale sau descarcarea software-ului infectat a fost posibila in toate celelalte cazuri.

Aproape jumatate din toate copiile Windows 7 de pe Internet sunt distribuite cu aplicatii periculoase sau fisiere modificate, in 38% sistemul de operare poate fi descarcat de pe site-uri periculoase.

Sansa de a descarca sistemul de operare modificat este de aproape 90%.

Reamintesc, pentru a proteja computerul de programe periculoase poti sa descarci antivirus de pe site-ul nostru Antivirus Free.

Software de pe Internet periculos pentru utilizator si computer
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *