Softonic: Cel mai bun antivirus 2014


In fiecare an portalul Softonic compara programe antivirus si ofera rating celor mai buni antivirusi pe baza urmatoarelor criterii: nivelul de detectie, viteza si calitatea interfetei.
Data trecuta Softonic a comparat separat programe antivirus gratuite si comerciale. Datorita datelor mai extinse pentru anul 2013, alegerea celui mai bun antivirus pentru anul 2014 a fost facuta dupa o abordare noua.

Antivirus gratuit si comercial intr-un review

In review comparativ acestui an antivirusii gratuiti si comerciali au fost comparati impreuna. Programe antivirus cum ar fi Norton si Kaspersky au putut concura cu antivirusi gratuiti avast!, AVG sau Avira, permitand sa alegem dintre versiunile comerciale si gratuite.

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Compararea componentelor principale

In acest review nu sunt comparate produsele actuale, cum ar fi avast! Free Antivirus sau Norton Internet Security, ci componentele, care sunt prezente si sunt identice in diferite versiuni, inclusiv icrane in timp real si motoare de scanare.

Ca rezultat, analiza Softonic vizeaza utilizatorii care vor sa obtina protectie puternica si se gandesc la optiuni suplimentare ca o functie secundara.

Castigator Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Pentru a evalua programe antivirus Softonic s-a bazat pe o baza mare de date, obtinuta pe parcursul anului trecut. Parteneru portalului, laboratorul cunoscut Virus Bulletin, verifica nivelul de detectare a 30-60 programe antivirus si performanta sistemului la fiecare doua luni.

Virus Bulletin face aceste teste separate doar pentru Softonic. In plus, portalul verifica toate programele, folosind propriile criterii. Separat se estimeaza interfata si functiile antivirusilor.

Date pentru o perioada lunga in loc de un singur test

Castigatorii sunt alesi dupa media rezultatelor testelor pe tot parcursul anului, si nu pe baza unui singur test.

Iata rezultatele pentru cincisprezece dintre cele mai populare programe antivirus, sortate in functie de evaluarea totala:

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Castigatorul principal al anului este Symantec/Norton cu produse Antivirus, Internet Security si Norton 360. Norton a urcat datorita ratingului mare in toate categoriile, interfetei si functii multiple standard.

Locul al doilea si al treilea ocupa ESET (NOD32 AntiVirus, Smart Security, Cyber Security) si Kaspersky (Antivirus, Internet Security, Crystal). Kaspersky se afla la egalitate cu Norton dupa interfata si functii, precum si are rezultate excelente pentru nivelul de detectie.

ESET a urcat peste Kaspersky datorita rezultatelor excelente in performanta. Scaderea usoara in interfata nu a avut un rol decisiv. AVG – cel mai bun antivirus gratuit in momentul de fata, desi ocupa doar locul 4.

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Cel mai bun antivirus pentru protectie

Daca vrei protectie maxima, iar interfata cu utilizatorul si performanta nu sunt importante pentru tine, rezultatele vor fi altele. Aici cei mai buni sunt G Data (Antivirus, Internet Security, Total Protection), Bitdefender (Antivirus Free, Antivirus Plus, Internet Security, Total Security) si BullGuard (Antivirus, Internet Security si Premium Protection).

In tabelul de jos impreuna cu ratingul Softonic (pentru referinta) poti vedea evaluarea nivelului de protectie de la AVtest.org. Testul AVtest.org difera de testul Virus Bulletin. Dupa cum poti vedea, castigatorii din aceasta categorie sunt sustinuti si de AVtest.org.

49

Privind graficul, putem vedea ca antivirusii, care au ocupat ultimele locuri, de asemenea sunt buni. Microsoft (Security Essentials, Windows Defender) nu prea convingator s-a situat pe ultimul loc, deoarece notele sunt relativ apropiate.

Nota “Softonic Security Rating” reflecta nivelul mediu de recunoastere a virusilor cunoscuti. Antivirus cu rating 9 detecteaza in medie 90% din virusi. Microsoft este ultimul, si totusi are rata de detectie de 84.40% este destul de buna.

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Cel mai bun antivirus pentru viteza

Cand au fost evaluate programele pentru performanta, rezultatele au demonstrat alte rezultate. Primele trei sunt – ESET, Norton si Baidu. Antivirusii cu cea mai buna rata de detectie, G Data si Bitdefender, s-au situat pe ultimul loc in acest test.

Toate acestea ilustreaza costul real al securitatii: cu cat mai bine antivirusul protejeaza sistemul impotriva amenintarilor, cu atat mai multe resurse are nevoie. Potrivit acestei formule, Microsoft ar trebui sa ocupe primul loc in testul de performanta. Cu toate acestea, antivirusii gratuiti (Windows Security Essentials si Windows Defender), s-au situat in mijlocul clasamentului.

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Rantingul performantei Softonic evalueaza consumul de memorie si a procesorului pentru protectia in timp real si scanare. In plus, se ea in considerare, cat de mult protectia in timp real incetineste sistemul de testare. In acest scop, de exemplu, a fost despachetat un fisier criptat mare ZIP, si s-a masurat timpul necesar pentru aceasta operatiune.

Softonic: Cel mai bun antivirus 2014

Alti castigatori

Nu toate sistemele sunt identice, si cerintele utilizatorilor pot fi diferite. Din acest motiv Softonic a ales alti castigatori, pe langa cei trei castigatori principali – Norton, ESET si Kaspersky:

  • G Data – cel mai putenic antivirus
  • ESET – cel mai rapid antivirus
  • Avast! – cel mai functional antivirus gratuit
  • Baidu – cel mai promitator antivirus
  • Microsoft – dezamagirea anului
Softonic: Cel mai bun antivirus 2014
4.3 (86.67%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *