Site-ul postului american de televiziune NBC a fost spart


Timp de cateva ore pe calculatoarele vizitatorilor site-ului spart se descarcau programe periculoase.

Joi, 21 februarie, site-ul postului american de televiziune NBC a fost spart de hackeri folosind un set de exploituri RedKit. Potrivit expertilor, calculatoarele sutelor de utilizatori de asemenea puteau fi infectate, pentru ca timp de cateva ore pe calculatoarele vizitatorilor site-ului spart se descarcatu programe periculoase.

Timp de 15 minute NBC.com redirectiona utilizatorii catre programul malitios RedKit, care activa troianul Citadel (un tip al Zeus). Cele mai multe pagini web NBC contineau iframe, care redirectiona catre o pagina cu cod malitios.

hxxp://www.jaylenosgarage[.]com/trucks/PHP/google.php

hxxp://toplineops[.]com/mtnk.html

hxxp://jaylenosgarage[.]com

Atacatorii au reusit sa compromita pagina principala site-ului NBC, precum si http://www.nbc.com/assets/core/js/s_wrapper.js

Citadel de regula este folosit pentru a fura date bancare a utilizatorilor, dar in ultimul timp cu ajutorul acestui troian se fura proprietatea intelectuala. RedKit exploateaza vulnerabilitatile din aplicatii, cum ar fi Java si Adobe Reader.

NBC a confirmat spargerea. “Am descoperit problema si lucram la o rezolvare prompta. Informatiile utilizatorilor cu caracter personal n-au fost compromise” – au declarat reprezentantii companiei.

Facebook a blocat posibilitatea de a posta link-uri pe NBC.com. La incercarea de a posta un link pe www.nbc.com aparea mesajul “An error occurred while processing this request. Please try again later” (“A aparut o eroare in timpul procesarii. Va rugam sa incercati mai tarziu.”), iar la incercarea de a face clic pe link – “This link has been reported as abusive” (“Acest link a fost raportat ca ilegal”).

Site-ul postului american de televiziune NBC a fost spart
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *