Scurgerea parolelor Adobe a starnit un val de blocari pe alte site-uri


Cea mai mare scurgere a parolelor din istoria internetului a avut un impact negativ asupra sigurantei tuturor site-urilor. Fisierul cu 130 milioane de parole (din care compania a confirmat doar 38 de milioane de conturi valide) a ajuns la toti, care au fost interesati. Printre acestea sunt infractori, experti in securitate si membrii altor companii. Pentru ultimii acest fisier este foarte important, deoarece au posibilitatea de a verifica cine din utilizatori s-a «ars» pe baza de date Adobe.
Orice site care se respecta, daca ii pasa de siguranta utilizatorilor, poate verifica baza de date cu parole furate Adobe. In cazul in care se gasesc utilizatori cu aceeasi parola si adresa e-mail, vor trebui schimbate – pentru siguranta lor.

Unul dintre primele site-uri care a luat astfel de masuri este Facebook. In ultimele zile a blocat accesul la reteaua sociala pentru unii utilizatori, ale caror date de logare s-au gasit in fisierul cu parole Adobe.

Mai mult decat atat, Facebook sugereaza nu doar schimbarea parolei, dar si sugereaza schimbarea adresei e-mail, care de asemenea putea ajunge la infractori. Din acest motiv pe langa confirmarea adresei e-mail utilizatorii trebuie sa raspunda la intrebari suplimentare.

Scurgerea parolelor Adobe a starnit un val de blocari pe alte site-uri

Masuri similare pentru a bloca accesul utilizatorilor au fost luate pe site-urile Diapers.com si Soap.com.

Scurgerea parolelor Adobe a starnit un val de blocari pe alte site-uri
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *