S-a descoperit un nou tip de troian Zeus


Expertii de la laboratorul Kaspersky au identivicat un nou tip de troian bancar Zeus, care in prezent ataca dispozitivele BlackBerry. Motivul atacurilor acestui troian, care este numit Zitmo (Zeus in the Mobile), este popularitatea mare dispozitivelor BlackBerry, mai ales in randul angajatilor ai institutiilor si organizatiilor mari.

In ultimii ani expertii au inregistrat in mod repeteat atacuri a versiunei mobile Zitmo pe dispozitive care ruleaza sistemul de operare Android, mascanduse in addon pentru browser sau o aplicatie pentru securiatatea serviciilor bancare online, iar in acel timp dispozitivele BlackBerry au fost ocolite. Acum situatia s-a schimbat.

Platforma BlackBerry concentrata mai mult pe sectorul public si de afaceri este un obiectiv complex pentru atacatori, deoarece are sistem de autentificare de calitate si posibilitati buni pentru securitatea datelor.

Troianul Zitmo are scopul de a fura date din online banking. Acesta trimite mesaje text catre centrul de comanda, care este operat de catre infractori. Aceasta tactica permite interceptarea anumitor mesaje care contin date de acces pentru servicii bancare online.

Instaland pe dispozitiv doar cel mai bun antivirus gratuit vei fi protejat de troieni si alte tipuri de virusi.

Reamintesc faptul ca poti sa descarci orice antivirus de pe site-ul nostru.

S-a descoperit un nou tip de troian Zeus
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *