Review CCleaner Cloud: prima impresie


Compania Piriform, dezvoltatorul aplicatiilor, cum ar fi CCleaner si Recuva, a lansat recent o versiune CCleaner in cloud numita CCleaner Cloud
Una dintre diferentele fundamentale dintre versiunea obisnuita CCleaner si vesiunea in cloud CCleaner Cloud este transferul centrului de control in sptiul din cloud, iar asta inseamna ca a aparut posibilitatea de a controla de la distanta unul sau mai multe sisteme. Pentru acces la centrul de control vei avea nevoie de browser web si o conexiune la Internet, astfel poti controla calculatoare Windows cu Mac, Linux si alte sisteme de operare folosind CCleaner Cloud.

Pentru a incepe lucrul cu CCleaner Cloud va trebui sa creezi un cont pe site-ul oficial. Procesul de obtinere a invitatiilor poate dura ceva timp, deoarece sistemul in prezent se bazeaza pe doar pe modelul de invitatii.

Dupa ce vei crea contul, va trebui sa descarci distributiile pentru fiecare calculator, pe care vrei sa-l controlezi de la distanta. Ai posibilitatea de a descarca executorul legat de cont sau distributii obisnuite independente. Diferenta dintre ele consta in faptul ca pentru primul va trebui sa introduci numele de utilizator si parola, in timp ce pentru al doilea nu sunt necesare introducerea acestor date (executorul independent poate fi instalat pe calculatorul parintilor, membrilor familiei sau prietenilor, pe care vrei sa-l controlezi de la distanta).

Versiunea gratuita este limitata la trei dispozitive, care pot fi adaugate in acest mod. In prezent CCleaner este disponibil doar pentru Windows, iar acest lucru este inca o limitare.

Utilitarul ruleaza in fundal si contine optiuni minime de configurare. Singurele setari disponibile permit setarea tipului de conexiune la Internet (directa sau printr-un server proxi) si nivelul de monitorizare a evenimentelor.

Review CCleaner Cloud: prima impresie

Toate celelalte setari sunt afisate in interfata web. Vei gasi o lista cu calculatoare conectate la cont, precum si starea lor actuala.

Review CCleaner Cloud: prima impresie

In lista de componente (Hardware) sunt afisate toate dispozitivele si specificatiile componentelor instalate, inlcusiv memoria RAM, placa de baza, procesor, precum si informatii detaliate despre placa de retea si dispozitive periferice.

In lista aplicatii (Software) sunt afisate informatii despre sistemul de operare, procese care ruleaza, obiecte din startup si programe instalate.

Review CCleaner Cloud: prima impresie

De asemenea este afisata o functie pentru adaugarea aplicatiilor direct din cloud. In prezent pentru instalarea de la distanta sunt disponibile aplicatii, cum ar fi 7-Zip, Firefox и Notepad++. Exista o optiune de a instala aplicatii folosind Dropbox.

Review CCleaner Cloud: prima impresie

Vei gasi unele functii interesante in sectiunea Software, inclusiv controlul obiectelor din Startup si dezinstalarea aplicatiilor de pe sistemul selectat.

Fila CCleaner contine aceleasi functii, pe care le obtii ruland CCleaner obisnuit direct pe calculator. Printre optiunile disponibile sunt prezentate nu doar curatarea sistemului, dar si instrumente suplimentare, cum ar fi curatarea registrului si curatarea discului, care sunt prezente in CCleaner.

Review CCleaner Cloud: prima impresie

Una dintre limitarile este faptul ca nu poti adauga reguli noi utilizand CCEnhancer. Singura modalitate de a adauga reguli noi este adaugarea ulterioara cu ajutorul setarilor CCleaner. Apasand butonul de curatare, datele inutile vor fi eliminate de pe calculator.

Piriform a adaugat Defraggler in CCleaner Cloud, astfel ai posibilitatea de a rula de la distanta procesul de defragmentare pe sisteme locale.

Versiunea profesionala CCleaner Cloud iti permite sa controlezi 10 dispozitive si include suport pentru sarcini programate si autentificarea in doi pasi.

CCleaner Cloud ofera un set impresionant de functii, care sunt prezente in aplicatiile obisnuite Piriform. Instrumentul in cloud este util in cazul in care sunt controlate mai multe calculatoare dintr-o singura locatie prin intermediul retelei Internet.

Traducere: Antivirus-Free.ro. Sursa: gHacks.

Review CCleaner Cloud: prima impresie
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *