Phishing in Internet Banking


Specialistii intr-un glas ne avertizeaza ca chiar daca Internet Banking este o zona aparent sigura, exista o multime de inselatorii. Multe sisteme sunt analizate si eliminate, dar apar tot mai noi si mai noi. Hai sa vorbim despre ceea ce ar trebui sa stim, ca sa nu pierdem o suma frumusica de bani.

Cele mai multe atacuri, dupa cum arata statisticile, sunt indreptate catre informatii personale, deoarece este mult mai usor decat hacking banal de sistem. Ce vor ei? Vor, ca noi singuri sa introducem in forma propusa datele noastre personale si conturile, inclusiv parole. Aceasta informatie ajunge direct la atacatori si permite intr-o secunda sa transfere banii din contul nostru in orice alt loc. Cea mai comuna metoda este «phishing». «Phishing» – sunt e-mailuri, care ajung in corespondenta noastra electronica, si sub diferite pretexte incearca sa obtina date de autentificare, de asemenea pot sugera sa urmam un link sau sa descarcam un program. Sa nu ai incredere in e-mailuri, in care nu cunosti pe expeditor, si care contin cereri suspecte. De asemenea, «phishing» se foloseste mult si in retele sociale. Foarte des se sparg conturile utilizatorilor existenti si de la ei se trimit mesaje suspecte. Exista cazuri cand pur si simplu se creeaza o copie a paginilor de internet banking, care este identica cu originalul. Tu completezi campurile necesare, crezand ca este contul tau, dar nu – informatia se salveaza si se trimite la infractorii cibernetici.

De asemenea este cunoscut un sistem cu numele «man in the middle». Esenta sistemului consta in faptul ca datele cu efectuarea platii sunt capturate in etapa in care acestea sunt trimise de catre client, dar nu au ajuns la banca. In acest caz atacatorul schimba datele si apoi le trimite la banca. In ultimul timp este mai popular sistemul «man in the browser», care este diferit de cel anterior prin faptul ca datele pentru transfer sunt schimbate direct pe computerul clientului utilizand troieni, care sunt create pentru acest scop.

Exista si programe malware, care sunt capabile sa gaseasca si sa fure informatii personale. Aceste programe fura parole, coduri de acces, si in unele cazuri controleaza computerul de la distanta, fara ca utilizatorul sa-si dea seama de operatiuni.

Daca esti interesat de un produs pentru protectia computerului tau, poti sa descarci antivirus gratuit de pe site-ul nostru.

Phishing in Internet Banking
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *