Pericolul furtului de date cu programe malware


De fapt, in ziua de astazi, dupa cum mi se pare, este rusine sa vorbesti despre asa ceva in public. Dar eu totusi voi vorbi, pentru a clarifica situatia riscului de scurgere a datelor confidentiale.
Este destul de clar ca acest risc poate fi minimizat printr-un mod foarte simplu: cumparand si instaland pe calculator antivirus, si actualizand periodic baza de date cu semnaturi. Din pacate, utilizatorii de multe ori incearca sa economiseasca, instaland nu tocmai cel mai bun antivirus, mai degraba instaleaza unul gratuit, recomandat de prieteni, si pe langa toate acestea dezactiveaza in setarile antivirusului “mesaje enervante despre actualizari”.

Ce ar trebui facut? In primul rand, compania, interesata de securitatea sa, poate cumpara pentru angajati licente pentru antivirus bun si verificat – aceasta achizitie este mult mai ieftina , decat cumpararea calculatorului, – si sa ajute sa-l configureze astfel, incat totul sa functioneze corect, si utilizatorul sa nu simta discomfort din cauza antivirusului.

Acelasi lucru pot spune si despre firewall. Aici situatia este ceva mai buna, deoarece aceasta functie de ceva timp a devenit o caracteristica obisnuita in sistemul de operare Windows. Apropo, si sistemul de operare ar fi bine sa fie cumparat, deoarece cel piratat, instalat de utilizatori, de multi ori contine programe malware.

Pericolul furtului de date cu programe malware
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *