Numarul de atacuri pe Mac OS este in crestere


Odata cu aparitia unui nou tip de amenintare OSX.Macontrol, a devenit clar faptul ca platforma Mac OS nu este atat de sigura, deoarece numarul de atacuri cresti in fiecare zi.

Potirivit expertilor, putem spune ca in SUA aproximativ 43 milioane de utilizatori sunt victimile potentiale, deoarece partea lui Windows pe piata sistemelor de operare este 84,1%, iar Macintosh a reusit sa ocupe 14,8% si numarul este in crestere, iar populatia totala a Americii in prezent este de aproximativ 309 milioane de oameni.

De asemenea, devine evident faptul ca sistemul de operare care nu are nici o legatura cu Windows, nu este invulnerabil. Si recent, amenintarea OSX.Macontrol descoperita a devinit dovada clara. Popularitatea platformei Mac si protectia sistemului imperfect pentru Apple au facut acest sistem de operare o tinta potentiala pentru infractorii cibernetici, si prin urmare a crescut numarul de atacuri.

Dupa o analiza completa a OSX.Macontrol, expertii au constatat ca amenintarea este destul de multifunctionala. Ea poate rula sau sterge fisiere fara stirea utilizatorului, reporni sau inchide computerul, termina procesele active, trimite fisiere catre un server specificat, colecta informatii de pe computerul compromis, sabota procesul de lucru.

Pentru a asigura securitatea PC-ului, specialistii recomanda instalarea unui antivirus gratuit, actualizarea bazei de date a antivirusului si sa nu descarcati sau sa deschideti atasamente de la expeditori necunoscuti.

Cel mai bun antivirus free poate fi descarcat de pe resursa prezentata.

Numarul de atacuri pe Mac OS este in crestere
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *