Noi masuri de securitate in Android 4.2


Pe langa suport mai multor conturi pe un dispozitiv si o interfata actualizata, Android 4.2 ofera un sistem puternic de securitate, integrat la nivelul sistemului de operare.

Componenta principala a acestui sistem este scanarea aplicatiilor in timp real, care verifica prezenta codului potential daunator in aplicatii, instalate din magazinul oficial Google Play sau din orice alta sursa.

Noul modul de verificare este continuarea serverului de securitate Bouncer, care din luna februarie a acestui an ofera securitate suplimentara a aplicatiilor din magazinul Google Play. Spre deosebire de tehnologia Bouncer, care lucreaza exclusiv cu aplicatiile din Google Play, modulul de securitate incorporat in Android 4.2 lucreaza cu toate aplicatiile, inclusiv descarcate din alte surse.

Asa cum se intampla de obicei cu tehnologiile din sistemul Android, noul modul de scanare porneste doar cu acordul si la cererea utilizatorului. Cand pentru prima data vei instala o aplicatie dintr-o sursa, inclusiv din magazinul Amazon, sistemul Android va afisa un dialog cu propunerea de a testa pentru «comportament periculos». De asemenea, in setarile sistemului Android 4.2 poti oricand activa sau dezactiva verificarea.

Pe langa primul dialog, toate celelalte operatiuni practic sunt invizibile pentru utilizator. De fiecare data cand se descarc aplicatii de pe surse terte, dispozitivul trimite un rezumat pe serverul Google Play, care analizeaza datele si le compara cu baza de date a aplicatiilor cunoscute, care are deja mai mult de 700 de mii de semnaturi.

In cazul in care serverele vor decide ca noua aplicatie nu este periculoasa, instalarea va continua normal. In caz contrar, ceea ce este extrem de rar, sistemul va intrerupe instalarea. Uneori, o aplicatie nu poate fi estimata ca fiind periculoasa , atunci utilizatorul poate continua instalarea, luand toate riscurile asupra sa.

Reamintesc, pentru a nu risca si nu a pierde date cu caracater personal este nevoie de antivirus pentru telefon, care poate fi descarcat de pe site-ul nostru.

Noi masuri de securitate in Android 4.2
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *