Neatentia utilizatorilor poate duce la scurgerea de informatii cu caracter personal


Dupa cum se stie, multi utilizatori foarte rar se gandesc la amenintari, care reprezinta unile aplicatii instalate pe dispozitive mobile sau computere. Pe langa toate acestea, nu intotdeauna utilizatorii instaleaza un antivirus pentru protectie. Potrivit specialistilor de la compania BitDefender, nepasarea poate duce la scurgerea de informatii cu caracter personal fara stirea utilizatorului.

Rezultatele unui studiu recent bazat pe analiza a peste 65000 de aplicatii iOS din Apple App Store au demonstrat ca multe dintre aplicatii colecteaza informatii personale, cum ar fi listele de contacte ale utilizatorului, fara permisiune. De exemplu, multe aplicatii pur si simplu copiaza datele din telefon si le trimit dezvoltatorului de aplicatii. Bineinteles, aceste informatii pot fi vandute de catre dezvoltatori hacherilor sau companiilor de marketing pentru o multime de bani.

Expertii subliniaza faptul ca una din aplicatiile analizate poate trimite parole necriptate prin intermediul retelelor Wi-Fi. Atacatorul, daca se afla in aceeasi retea poate foarte usor intercepta, de exemplu, datele de inregistrare a utilizatorului, si sa le foloseasca pentru interesele sale.

Aproximativ 31% de aplicatii iOS analizate contin publicitate ascunsa, si 17% din aceste aplicatii se pot conecta automat la reteaua sociala Facebook. Multe aplicatii pot urmari activitatea utilizatorului pe Internet cu ajutorul Google Analytics, precum si cu Mobclix si Flurry Analytics.

Daca vrei sa utilizezi doar mijloace sigure de protectie, iti recomand antivirus gratuit cu cele mai recente actualizari.

Neatentia utilizatorilor poate duce la scurgerea de informatii cu caracter personal
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *