MRG Effitas: testarea solutiilor antivirus pentru a proteja impotriva exploit


Tehnologia inovatoare «Laboratorul Kaspersky» «Protectie automata impotriva exploit», implementat in noul Kaspersky Internet Security, a aratat un rezultat perfect in testul pentru a proteja utilizatorii impotriva amenintarilor complexe.

Conform rezultatelor unui test special a zece solutii de securitate, efectuat de laboratorul de test MRG Effitas, Kaspersky Internet Security este singura solutie, care a protejat cu succes cumputerul de toate 13 extrem de periculoase si foarte frecvente exploite.

In timpul testarii expertii in securitate MRG Effitas au utilizat exploit artificial utilizat ¨in salbaticie¨, oferit de Metasploit. Toate au fost capabile sa ruleze cod malitios intr-un sistem neprotejat, si erau modificate in asa fel, incat sa nu poate fi detectate prin metode traditionale de securitate: folosind semnaturi, sau tehnologii «cloud», sau filtre web, etc. In timpul testarii expertii MRG Effitas au efectuat cu obiecte infectate actiunile standard a utilizatorului, cum ar fi deschiderea unui document Word si PDF, navigarea pe Web sau animatii Flash. Astfel, s-au imitat conditiile naturale, prin care computerul poate fi atacat de exploit necunoscut.

In timpul testelor pe toate produsele de protectie a fost setat optiunea «default». Pentru a utiliza serviciile de securitate «cloud» s-a facut conexeunea la Internet. Kaspersky Internet Security s-a evoluat in doua moduri diferite: unul – cu setari «default» si altul – cu utilizarea tehnologiei «protectie automata impotriva exploit» pentru a bloca exploit cu alte tehnologii de securitate dezactivate. In ambele moduri – Kaspersky Internet Security a fost singurul produs care a detectat cu succes si a blocat toate 13 exploit. Produsul, care a ocupat locul doi, a ratat un exploit (o vulnerabilitate in media player Winamp), iar produsul care a ocupat locul trei – doua exploite (vulnerabilitati in Adobe Reader si Internet Explorer).

MRG Effitas: testarea solutiilor antivirus pentru a proteja impotriva exploit
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *