Microsoft Security Essential – cel mai prost program antivirus


Compania Dennis Technology Labs a testat opt programe antivirus, oferindu-le rating dupa doua categorii – precizie si securitate.

Antivirus gratuit Microsoft Security Essential (MSE) inca o data a demonstrat incapacitatea de a proteja in mod adecvat computerul utilizatorului. Compania Dennis Technology Labs in octombrie – decembrie anului 2012 a evaluat opt programe antivirusi, oferindu-le rating dupa doua categorii – precizia de detectie si protectie. In timpul testarii expertii au descoperit ca MSE pentru parametrii specificati se situeaza mult mai in urma de restul programelor.

Rata de precizie nu doar indica faptul cum produsul protejeaza sistemul de operare de malware, dar si cum defineste cererea legitima. In functie de modul in care programul previne amenintarile si permite instalarea si rularea aplicatiilor legale, expertii Dennis Technology Labs au atribuit un anumit numar de puncte.

MSE in testul petnru precizie a obtinut 30 de puncte dintr-un maxim de 400, in timp ce Norton Internet Security, versiunea 2013, a obtinut 388,5 puncte. In plus, programelor testate se acorda un rating de la AAA pan la C. MSE nu a ocupat nici o pozitie.

Indicatorul al nivelului de protectie determina modul in care programul neutralizeaza amenintarile si le protejeaza pe o scara de la 300 (valoarea maxima) pana la -500. MSE a obtinut -70 si a fost singurul program care a obtinut nota negativa. Alte produse au obtinut 250 – 300 puncte.

Expertii au stabilit ca MSE protejeaza impotriva 59% a amenintarilor, in timp ce procentajul mediu a fost de 92%. Programull Trend Micro Internet Security 2013 a obtinut cel mai mare rezultat de 100%. In timp ce MSE nu a raportat o amenintare falsa.

Printre programele testate MSE a fost singurul program gratuit.

Raportul complet poate fi vazut accesand acest link.

Microsoft Security Essential – cel mai prost program antivirus
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *