Microsoft deschide Centru de lupta impotriva criminalitatii cibernetice


Microsoft a anuntat deschiderea Centrului pentru combaterea criminalitatii informatice la nivel mondial.
Infiintarea sa este inceputul unei noi ere in lupta impotriva criminalitatii pe Internet. Centrul va contracara criminalitatea online, inclusiv raspandirea de malware si botnet, incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala si protectia drepturilor copiilor pe Internet.

Centrul se afla in sediul companiei din Redmond, stat Washington, Statele Unite ale Americii. Unitatea sa va functiona si in alte 12 birouri si laboratoare regionale din intreaga lume: Beijing, Berlin, Bogota, Bruxelles, Dublin, Edinboro, Gurgaon, Hong Kong, Munchen, Singapore, Sydney si Washington.

Acest lucru va permite Microsoft sa identifice si sa analizeze numarul maxim de amenintari cibernetice si crime-IP.

Centul va utiliza intreaga tehnologie Microsoft, ceea ce va permite echipei sa lupte in timp real cu amenintarile cibernetice. De exemplu, tehnologia SitePrint va ajuta la localizarea infractorilor cibernetici, PhotoDNA va proteja copiii de pornografia de pe Internet. Toate acestea vor oferi oportunitati de a urmari criminalitatea cibernetica la nivel mondial, inclusiv frauda online si furtul de identitate.

Centrul pentru combaterea criminalitatii informatice de asemenea are un departament separat pentru lucrul cu parteneri terti, care va permite expertilor in securitatea cibernetica din intreaga lume sa colaboreze cu Microsoft. O astfel de posibilitatea va permite dezvoltarea relatiilor multilaterale dintre parteneri impotriva criminalitatii informatice – afaceri, organizatii stiintifice si clienti. Centrul are aproape 100 de avocati, anchetatori, experti tehnici si analisti din intreaga lume.

Microsoft deschide Centru de lupta impotriva criminalitatii cibernetice
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *