McAfee a descoperit o noua versiune a troianului Citadel


Expertii sunt de parere ca pentru raspandirea programului malware este responabil grupul de hackeri «Poetry Group».

Expertii companiei McAfee sustin ca troianul Citadel, al carui scop este furtul de informatii financiare a victimelor, este folosit pentru a ataca un anumit numar de organizatii din Europa si Japonia. Expertii subliniaza ca in aceste cazuri troianul nu afecteaza datele bancare ale utilizatorilor.

In McAfee sustin ca in ziua de astazi troianul Citadel a infectat arpoximativ 1000 de computere din Europa. In acelasi timp, expertii au gasit 300 de variante a acetui malware pe Internet. In cele mai multe cazuri victime sunt organizatii guvernamentale si comerciale.

«Troianul Citadel are ca tinta o anumita tara, iar in unele cazuri un anumit oras», – se spune in raportul companiei.

Troianul poate fura orice date de pe computerul victimei. Citadel 1.2.45 (Extreme Edition) poate fi conectat de la distanta la computerul victimei. Cu alte cuvinte, troianul poate instala (in mod automat, daca este necesar) canal ascuns cu computerul victimei.

In momentul de fata malware-ul cel mai des se manifesta in Polonia, Japonia, Danemarca si Suedia.

Se presupune ca in spatele Citadel sta un grup de hackeri, numiti «Poetry Group», deoarece fisierele malware executabile Citadel contin text poetic, in special poezia lui Shakespeare.

McAfee a descoperit o noua versiune a troianului Citadel
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *