In Malwarebytes Anti-Malware s-au gasit probleme de securitate 2


Vulnerabilitatea descoperita recent in Malwarebytes Anti-Malware (in versiunea gratuita, Premium si Enterprise) permite atacatorilor se ruleze atacuri MITM (man in the middle) pe sisteme cu apicatia pornita.
Malwarebytes Anti-Malware este un scaner antivirus suplimentar, iar versiunea Premium si Enterprise include si protectia in timp real, ceea ce permite aplicatiei sa concureze cu produsele antivirus obisnuite.

Aplicatia are evaluari si opinii bune datorita detectiei bune a amenintarilor malware.

Specialistul in securitatea informatiilor Tavis Ormandy in luna noiembrie anului 2015 a anuntat compania Malwarebytes despre vulnerabilitatile gasite in Malwarebytes Anti-Malware.

Malwarebytes a reusit sa acopere cateva gauri de securitate pe partea de server “timp de cateva zile”, iar acum compania testeaza o versiune noua, care va fi lansata peste 3-4 saptamani. Noua versiune va include un patch pentru vulnerabilitatea pe partea de client.

Malwarebytes a confirmat public existenta vulnerabilitatii intr-un articol pe blog, asigurand, ca lucreaza la corectarea erorior. In plus, compania ofera pana la $1000 celor care vor descoperi o vulnerabilitate.

Utilizatorii versiunii Premium si Enterprise se pot proteja, activand modulul de auto-protectie:

1. Apasa cu butonul drept al mouseului pe pictograma Malwarebytes Anti-Malware din bara de sistem si selecteaza optiunea pentru a deschide fereastra aplicatiei;

2. Acceseaza Setari (Settings) > Setari avansate;

3. Bifeaza campul “Activeaza modul de auto-protectie”, in cazul in care optiunea inca nu este activata.

In Malwarebytes Anti-Malware s-au gasit probleme de securitate

In Malwarebytes Anti-Malware s-au gasit probleme de securitate
5 (100%) 3 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “In Malwarebytes Anti-Malware s-au gasit probleme de securitate

  • Lucian

    Păcat că sunt probleme chiar și la această suită de securitate. În MBAM chiar aveam mare încredere ca o siguranță în plus, alături de un BitDefender ori Kaspersky. Sunt dezamăgit.

    • Alex

      O problema de securitate nu inseamna automat ca veti fi atacat simplu ca buna ziua. Stai linistit, ca nu exista un antivirus sau anti-malware in lumea asta care sa nu aiba o problema de securite. Doar ca nu s-a gasit persoana potrivita care sa descopere vulnerabilitatea.