Lista celor mai populare parole de pe Internet


Compania SplashData a publicat clasamentul anual al celor mai populare parole gasite pe Internet. In acest an cele mai multe dintre parole au ajuns in baza de date datorita scurgerei cauzate de partenerul Adobe – compania de consultanta Stricture Consulting Group.
Chiar din acest motiv in Top 10 a ajuns parola adobe123. Cu toate acestea, scurgerea reflecta tendinta generala, dupa cum reiesa din modificarile minore, in comparatie cu clasamentul din anul 2012.

Interesant faptul, ca pentru prima data cuvantul «Password» («parola») a fost eliminat de pe prima pozitie. Probabil ca utilizatorii s-au dat seama ca parola «parola» – nu este cel mai bun mod de a proteja informatiile confidentiale.

Cea mai utilizata parola, potrivit clasamentului, sunt parole numerice, cum ar fi 123456 (cea mai populara parola anului 2013), 1234567, 12345678, 123456789. In top 10 este si 111111, precum si qwerty, popularul iloveyou si parola, pe care probabil o pun din cauza ca sistemul cere introducerea combinatiei din cifre si litere – abc123.

Fi precaut si nu folosi astfel de parole simple, daca nu vrei ca contul tau din reteaua sociala sau corespondenta e-mail sa ajunga in mainile strainilor.

Lista celor mai populare parole de pe Internet
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *