“Kaspersky Lab”: iOS 7 complica viata hotilor


Multe dezbateri sunt cu privire la siguranta celor doua platforme mobile concurente, si totusi iOS de la Apple, ce n-ar face, este mai sigur, in comparatie cu Android.

Cu toate acestea, compania din Cupertino, la conferinta recenta Apple, a prezentat noul sistem de operare mobil iOS 7, in care au adaugat cateva functii noi, ce protejeaza iPhone-ul «in interior», si nu cu ajutorul magazinului App Store.

Acum, functia incorporata Find My Phone, care foloseste pozitionarea GPS pentru a indica locatia exacta a telefonului pierdut sau furat, iar informatia ce se transmite prin iClout, s-a schimbat puternic. Problema a fost ca orice hot putea reseta telefonul la setarile din fabrica, iar proprietarul pierdea pentru totdeauna telefonul, neavand posibilitatea de a urmari locatia sa. Asta in cazul in care hotul nu era interesat de profilul proprietarului. Acum in noul iOS 7 dezvoltatorii Apple au complicat in mod semnificativ procesul de resetare a setarilor, adaugand functia de a activa blocarea.

 “Kaspersky Lab”: iOS 7 complica viata hotilor

Esenta acestei functii este ca pentru a debloca si modifica setarile critice, utilizatorul trebuie sa introduca Apple ID si parola. Fara aceste informatii resetarea si modificarea este imposibila.

O alta functie interesanta este iCloud Keychain. Potrivit Wired, aceasta functie transfera depozitul de parole dispozitivelor Apple in iCloud. Toate dispozitivele, conectate la un singur cont iCloud, acum au o baza pentru parole, precum si pentru carduri bancare. Toate informatia va fi stocata intr-un format criptat puternic (criptare 256-bit AES). Managerul de parole de asemenea va da sfaturi utilizatorilor pentru a crea o parola puternica.

Gestionarea parolelor de la distanta nu este o noutate. Aceasta functie s-a folosit cu succes, dar vestea buna este ca aceasta este functia standard pentru proprietarii dispozitivelor Apple.

Se recomand ca utilizatorii dispozitivelor Apple sa foloseasca orice functie de protectie dintre toate disponibile. Activarea blocarii – este ceva util, si ma bucur de o astfel de posibilitate. Iar iCloud Keychain, in ciuda tuturor meritelor sale, nu pare a fi o perfectiune. Politica Apple este ca dispozitivele sale cel mai eficient pot fi utilizate numai in cazul in care toate echipamentele sunt produse de Apple. Cu toate acestea, multi proprietari de iPhone utilizeaza acasa calculator bazat pe Windows, ceea ce face dificila utilizarea iCloud, creat pentru utilizarea comuna iOS si Mac OS X. Astfel, cei care folosesc in acelasi timp iPhone si calculator cu Windows instalat, la fel cum folosesc eu, vor trebui sa foloseasca in continuare managerul de parole.

Sursa: Kaspersky Lab

“Kaspersky Lab”: iOS 7 complica viata hotilor
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *