Instalarea antivirusului imbunatateste performanta calculatorului 1


Programele antivirus moderne au impact pozitiv asupra performantei sistemului. Asa cum a fost demonstrat in testul comparativ AV-Comparatives, prin dezactivarea protectiei performanta calculatorului scade.
Multi utilizatori spun ca programele antivirus incetinesc performanta calculatorului – antivirusul scaneaza foarte greu fisiere si ocupa canalul de retea facand schimb de date cu baza de date din Cloud. Cu toatea acestea, ar trebui sa reanalizam acest punct de vedere. Cel mai recent studiu al laboratorului austriac AV-Comparatives demonstreaza ca instalarea unui program antivirus poate accelera performanta calculatorului.

Testul a fost realizat pe un sistem fara protectie si pe un sistem, cu produsul testat. Actiunea testului continea copierea fisierelor intre unitati, arhivarea si dezarhivarea fisierelor, descarcarea datelor de pe Internet si rularea aplicatiilor. Pentru test s-a folosit un set pentru implementare si evaluare Windows (Windows ADK) si un set de performanta pentru Windows (WPT). Pentru evaluarea vitezei calculatorului s-a folosit testul PC Mark 8 Professional.

Este mai rapid?

Castigul in viteza se realizeaza prin inlocuirea protectiei incorporate din Windows, care are efect puternic asupra performantei sistemului. Din 20 de produse testate, 12 au demonstrat impact mai mic, in comparatie cu Windows Defender. Iar in unele cazuri diferenta a fost semnificativa.

12 produse au primit ADVANCED+, astfel au impact mai mic asupra performantei sistemului in comparatie cu Windows Defender. Din aceste produse fac parte detinatorii titlului “Alegerea editorului” Pcmag – Bitdefender si Kaspersky. Avast si Emsisoft au concurat pentru impactul cel mai mic asupra performantei sistemului.

Traducere Antivirus-Free.ro. Sursa PCMag

Instalarea antivirusului imbunatateste performanta calculatorului
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Instalarea antivirusului imbunatateste performanta calculatorului

  • vali

    eu nu as crede ca bitdefender are impact mic asupra calculatorului, eu am avut instalat bitdefender internet securety si total securety intradeva e foarte bun, dar adauga timp de pornira a pc-ului sau laptopului si incarcarea pe we are si ea o intarziere semnificatica, deji sistemul a fost intretinut cu ioli sistem mechanic cu licenta si tot se ajungea dupa un timp dar nu asta era defat, chestia eeste ca si consuma ceva resurse de la 240 mb ram ajungea si la 500 mb ram deci nu pot spune ca are impact mic asupra windows-ului, si dupa ce la dat jos sa resimtit ca sia revenit parca din amorteala, porneste mai repede si paginele se incarca un pic dar nu cu mult, dar totusi pornirea sia revenit, de la 3 min aproape cu bitdefender, la un minut cu bitdefender dat jos