In Microsoft au imbunatatit eficienta propriului antivirus?


De-a lungul ultimilor ani Microsoft s-a aflat pe ultimele locuri in rezultatele testelelor laboratorului Dennis Labs. De data aceasta antivirusul de la Microsoft a demonstrat rezultate bune si a primit certificarea maxima AAA.

In Microsoft au imbunatatit eficienta propriului antivirus?

De-a lungul anilor antivirusul Microsoft a ocupat ultimele locuri testele antivirus. Unele laboratoare foloseau produsul de la Microsoft ca o referinta de baza. Produsul testat, care nu poate depasi protectia de baza, practic este inutil. Aceasta tendinta se pare ca se schimba – de exemplu, in ultimul test AV-Test produsul de la Microsoft a acumulat 14 puncte din 18 posibile. Acest rezultat este mai bun in comparatie cu rezultatul anterior de 9.5 puncte (pentru trecerea testului produsul trebuie sa primeasca cel putin 10 puncte).

Se pare ca Microsoft se afla pe un val de succes. Dennis Technology Labs aloca produsului unul din cinci niveluri de certificare: AAA, AA, A, B si C. Pentru prima data Microsoft a reusit sa primeasca rezultatul maxim – AAA.

Programe periculoase reale

Cercetatorii Dennis Labs aduna o colectie de site-uri cu descarcari periculoase ascunse si alte tipuri de programe periculoase. Acestea cuprind intregul continut al fiecarui atac si utilizeaza un sistem unic de redare pentru a garanta conditii identice de testare. Acest tip de testare este unul destul de dur. Dennis Labs de obicei evalueaza 9 sau 10 produse, in timp ce AV-Test si AV-Comparatives include in programul de testare mai mult de 20 de produse.

Programul antivirus, care detecteaza lansarea programului periculos si neutralizeaza procesul periculos, primeste un punct. In cazul in care si elmina toate urmele executabile programelor malware, primeste inca un punct. In cazul celui mai bun scenariu, cand antivirusul blocheaza complet rularea programului periculos, primeste trei puncte.

Cu toate acestea, pot exista si scenarii mai putin reusite. Daca programul periculos reuseste sa treaca de protectia antivirus si sa infecteze sistemul, produsul isi pierde cinci puncte. In ultimii ani rezultatul Microsoft adesea avea valori negative.

Rezultatul final de asemenea ia in considerare alarme false, adica fisiere sigure identificate eronat ca programe periculoase. Antivirus Microsoft a demonstrat rezultate bune in testul pentru alarme false.

Kaspersky, Norton, Trend Micro, ESET si Microsoft au primit certificatul AAA. Alte produse testate au primit ratingul AA. Nici unul din produsele testate in aceasta runda nu a primit rating A sau mai mic.

Ce s-a intamplat cu produsele corporative?

Impreuna cu produsele pentru consumatorii individuali, Dennis Labs testeaza produse de securitate pentru interprinderi si organizatii mici. In acest moment directorul tehnic al laboratorului a cerut sa acorde atentie deosebita rezultatelor acestor teste.

Dupa cum deja s-a mentionat, antivirusul pentru consumatorul individual Microsoft pentru prima data a primit rating maxim AAA. Cu toate acetea, produsul corporativ Microsoft System Center Endpoint Protection a avut rezultat foarte slab. Produsul nu a putut acumula punctajul minim necesar pentru a obtine certificarea C.

Cercetatorii Dennis Labs nu au putut explica decalajul acestui rezultat. Tot ce ramane – sa felicitam Microsoft cu succesul triumfator!

Explicatia redactiei PCMag: Performanta slaba produsului corporativ poate fi din cauza problemei de configurare, din cauza carei antivirusul nu a putut sa se conecteze la baza de date in cloud.

Traducere Antivirus-Free.ro Sursa PCMag

 

Ai incredere in antivirusul incorporat Microsoft?
votes
vote
In Microsoft au imbunatatit eficienta propriului antivirus?
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *