In Google Chrome va aparea “control parental”


Compania Google este preocupata de siguranta copiilor pe Internet, si a decis sa adauge in browser-ul Chrome functia “control parental”. Datorita acestei functii parintii vor putea sa adauge pentru copiii sai profiluri cu drepturi limitate.

Noua functia inca nu este anuntata oficial, insa jurnalistii TechCrunch au aflat despre ea de la dezvoltatori. In momentul de fata toti utilizatorii Chrome pot crea mai multe profiluri. Acest lucru permite personalizarea maxima a browser-ului, chiar daca acesta este instalat pe computer, care este folosit de intreaga familie. Acum, fiecare utilizator poate modifica setarile contului sau.

Dupa ce noua functia va fi implementata in browser, in Chrome se va putea crea conturi cu drepturi limitate. Utilizatorii acestor profiluri nu vor putea avea acces la site-uri din “lista neagra”, sau vor putea sa acceseze resurse doar din “lista alba”, intocmita de administratorul-utilizator.

De asemenea, utilizatorii privilegiati vor putea seta pentru conturile cu drepturi limitate functia “regim incognito” si dezactivarea stergerii istoricului din browser. Inca nu se cunoaste cand noua functie va fi integrata in Chrome, dar multi adolescenti ar trebui sa-si faca griji – cine stie, poate parintii vor restrictiona accesul la retele sociale.

In Google Chrome va aparea “control parental”
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *