Hackerii tot mai des ataca dispozitivele mobile


Cercetatorii companiei de programe antivirus McAfee au pregatit un raport despre tendintele de raspandire a amenintarilor mobile in anul 2013.

Potrivit expertilor, in ultimul timp a crescut numarul programelor malware, inclusiv mesajelor de tip phishing si descarcarilor de tip drive-by (descarcari ascunse).

Cercetatorii au descoperit ca in ultimele trei trimestre numarul de atacuri pe platforma mobila, in care atacatorii folosesc resurse legale, a crescut cu mai mult de trei ori. Astfel, cu 75% a crescut numarul de atacuri, efectuate cu utilizarea aplicatiilor, gazduite pe Google Play, aproape 25% aplicatii periculoase contin adrese URL suspecte, si 40% din virusi ataca sistemul in mai multe directii.

Astfel, folosind aplicatii periculoase hackerii fura date confidentiale a victimelor, adrese e-mail, iar prin compararea acestor informatii cu date despre locatia proprietarului dispozitivului compromis, pot crea un portret complet a victimei.

In plus, infractorii practica mesaje spam, si ca rezultat victimele fara sa stie se pot abona la servicii platite, sa faca dispozitivul parte din botnet, sau sa ofere hacker-ului acces complet de la distanta.

Pentru a vedea raportul complet acceseaza acest link.

Hackerii tot mai des ataca dispozitivele mobile
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *