Google va bloca site-urile cu continut piratat


Conform agentiei Telegraph, compania Google se afla in discutii cu reprezentantii Visa, Paypal si Mastercard privind blocarea site-urilor ilegale, care castiga bani prin vanzarea de bunuri piratate. Compania analizeaza masuri drastice, constand in faptul de a scapa de site-uri piratate, in loc de a schimba rezultatele cautarilor, acordand prioritate site-urilor legale.

Google intentioneaza sa intrerupa activitatea site-urilor, care intr-un fel sau altul sunt implicate in castiguri de bani prin oferirea link-urilor catre filme, carti sau muzica piratata. In plus, compania va bloca finantarea site-urilor care nu corespund cu cerintele legale. Masuri similare au fost luate impotriva Wikileaks.

Reprezentantii companiei inca nu au specificat detaliile discutiilor, cu toate acestea subliniaza faptul ca anul trecut Google a intensificat eforturile de a combate pirateria. Astfel, in ianuarie anului 2013 compania a eliminat 14 milioane de link-uri catre produse piratate. Visa, Paypal si Mastercard deocamdata nu dezvaluie detaliile discutiilor.

Google va bloca site-urile cu continut piratat
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *