Google va avertiza pe utilizatori despre site-urile suspecte


In browsere Chrome, Firefox si Safari in timpul accesarii unor site-uri web suspecte se va deschide o pagina de avertizare cu invormatii detaliate.

Potrivit spuselor angajatului Goolge, dezvoltatorul Niels Provos, gigantul Google va imbunatati serviciul «Navigare sigura», prin care utilizatorii vor primi informatii detaliate despre tarile, care, de regula, sunt «refugiu» pentru site-urile web periculoase si alte amenintari.

Google foloseste «Navigare sigura» pentru avertiza milioane de oameni, care folosesc browsere Chrome, Firefox si Safari, despre resursele periculoase. Astfel, prin incercarea de a vizita un portal suspect utilizatorului intai se va afisa un mesaj despre riscurile, pe care le va avea accesand site-ul web respectiv.

Acum, potrivit lui Provos, gigantul Google intentioneaza sa ofere utilizatorilor informatii detaliate despre sursele de malware si atacurile de tip phishing. Printre altele, se va putea afla cati utilizatori timp de o saptamana primesc avertisment similar, la ce tari este «legat» site-ul malware, pricum si statistica compromisului (in cazul in care activitatea malware a fost inregistrata inainte).

Google va avertiza pe utilizatori despre site-urile suspecte
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *