Google introduce un sistem nou de autentificare


Google testeaza un nou sistem de autentificare, care va ocupa locul introducerei obisnuite de litere, cifre si simboluri, folosite pentru a accesa diferite servicii de pe telefonul mobil.
In momentul de fata noua metoda de autentificare este disponibila pentru un grup restans de utilizatori, desi compania a confirmat, ca in viitorul apropiat va fi disponibila pentru un numar mai mare de utilizatori. Parole obisnuite, cum ar fi pizza, parola sau 123456, in viitorul apropiat vor disparea.

Noul sistem da autentificare functioneaza destul de simplu. De fiecare data, cand vrem sa accesam contul nostru Google (care ocupa un loc tot mai imprtant in viata noastra), va trebui sa introducem doar numele de utilizator sau adresa e-mail.

Dupa introducere, pe telefonul nostru, care este legat de cont, va aparea o notificare, care va intreba, daca dorim sa obtinem acces de pe alt calculator. Confirmand, vom putea obtine acces fara nici o problema.

Google introduce un sistem nou de autentificare

Avantajul principal acestei metode este simplitatea sa. Cu un singul click de pe ecranul samrtphoneului poti trece de procesul de introducere al parolei sau, in unele cazuri, trece prin procesul de verificare in doi pasi.

In plus, noua metoda permite sa fim mai in siguranta, in cazul in care alte persoane vori incerca sa obtina acces la conturile noastre personale, deoarece unele persoane continua sa foloseasca parole simple si usoare, care nu creeaza probleme pentru infractorii cibernetici.

Google introduce un sistem nou de autentificare

Noua metoda nu este sfarsitul parolelor traditionale, deoarece acestea pot fi in continuare utilizate impreuna cu noua metoda si pot fi utile, daca pe telefonul tau mobil se va descarca complet bateria. Noua procedura de autentificare de asemenea poate fi folosita impreuna cu procesul actual de autentificare in doi pasi.

In cazul pierderii sau furtului telefonului mobil contul tau nu va fi expus la pericol o perioada lunga de timp. Poti sa te conectezi la contul tau de pe alt dispozitiv (de exemplu, laptop) si sa elimini dreptul de acces de pe telefonul mobil.

Datorita acestei initiative, Google sa alatura la numaru de companii multinationale, care cauta alternative pentru parole traditionale. Nu cu mult timp in urma compania Yahoo a creeat propriul sistem numit Key Account, care are multe lucruri in comun cu sistemul testat in Google. Fie ca ne place sau nu, parole traditionale in viitor vor ramane istorie.

Sursa: Panda Security

Google introduce un sistem nou de autentificare
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *