Google Chrome fals pentru atacuri de tip phishing


De obicei, pentru atacuri de tip phishing sunt folosite pagini web false, care repeta orice detaliu al site-ului original. Doar ca programatorul web britanic Jack Shepherd a creat nu doar o pagina falsa, ci un browser fals, utilizand tehnologia HTML, CSS si JavaScript. Acest browser a fost creat pentru a demonstra un alt tip de atacuri de tip phishing.

Atacul planificat incepe cu un simplu link. Cand pe acel link apasa utilizatorul, se deschide o fereastra a browserului. Iar cand utilizatorul incearca sa acceseze contul Gmail, brusc este directionat catre un site de phishing, care se presupune ca are adresa gmail.com.

Jack Shepherd a creat acest browser pentru a demonstra pericolul potential. In opinia sa, un astfel de atac de tip phishing functioneaza cel mai bine pentru Chrome pentru OS X. De fapt, atacatorul intai poate identifica sistemul de operare pe calculatorul victimei, iar apoi va rula fereastra falsa a browserului, care este folosita pe calculator.

In plus, atacatorii chiar pot crea un duplicat cu functionare mai mare a browserului, ca browserul fals sa para mai real. Pentru a vedea browserul si a descarca codul sursa poti de pe site-ul oficial al dezvoltatorului.

Google Chrome fals pentru atacuri de tip phishing
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *