Google a cumparat serviciul online VirusTotal


Cu cateva zile in urma compania Google a anuntat achizitionarea companiei italiene VirusTotal. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita. Cu toate acestea, conform declaratiilor Google, serviciul online va continua sa functioneze ca si inainte.

VirusTotal a luat nastere in anul 2007, iar in momentul de fata este sursa principala online pentru scanarea oricarui fisier. Tehnologia VirusTotal suporta mai mult de 40 de motoare antivirus, iar pentru companiile antivirus acest serviciu permite semnarea instantanee a noilor virusi, astfel incat virusii noi aparuti rapid apar in bazele de date.

Conform declaratiilor facute de compania, VirusTotal se bucura de astfel de achizitie. Deoarece, dupa cum a explicat compania, pentru dezvoltarea continua si punerea in aplicare a noilor initiative este nevoie de sprijin. Resursele Google ofera o perspectiva imensa pentru asta. In raportul mentionat, de asemenea s-a spus ca compania va continua sa functioneze independent, pastrand toti termenii acordurilor cu partenerii sai.

Google inca nu a divulgat scopul cumpararii, dar din spusele reprezentantului companiei, aceasta tranzactie va imbunatati securitatea web, care este o prioritate pentru companie. Avand in vedere acest lucru, unii experti cred ca tehnologia VirusTotal va fi integrata in motorul de cautare si multe alte servicii oferite de Google.

Google a cumparat serviciul online VirusTotal
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *