Forumul Avast spart, 400 000 de conturi compromise


Compania Avast a confirmat ca forumul utilizatorilor este temporar indisponibil, deoarece compania elimina efectele spargerii si se muta pe o alta platforma. Din pacate, ca urmare a accesului neautorizat sunt compromise datele de identificare a mai mult de 400 000 de utilizatori inregistrati pe forum.
CEO-ul companiei, Vincent Steckler, a anuntat pe blogul personal Avast ca atacatorii au obtinut baza de date cu numele utilizatorilor, ID-urile, adresele de e-mail si parolele criptate.

Steckler a spus ca, desi parolele sunt stocate intr-o forma criptata, profesionistii au posibilitatea de a deschide multe dintre ele. Astfel, toti utilizatorii sunt rugati sa-si schimbe parolele inclusiv pe alte servere, in cazul in care au aceeasi parola. Dupa reluarea functionarii forulumului Avast toti utilizatorii inregistrati de asemenea sunt rugati sa-si schimbe parola.

200 milioane de utilizatori a antivirusului nu trebuie sa-si faca griji, spargerea nu a afectat nici o infrastructura interna a companiei, doar serverul forumului, adica 0,2% a bazei de clienti.

Forumul Avast spart, 400 000 de conturi compromise
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *