Forum utilizatorilor Apple spart: 860000 de parole furate


Popularul forum MacRumors, unde se aduna fanii tehnologiilor Apple, este spart: s-au furat aproximativ 860 de mii de parole.
Unul dintre editorii MacRumors a declarat ca sunt afectati absolut toti utilizatorii inregistrati. Parolele au fost pastrate intr-un mod criptat. Cu toate acestea, fiecare trebuie sa fie pregatit pentru ce este mai rau: numele utilizatorului, adresa postala si parola au ajuns la infractori, spune administratia MacRumors. Prin urmare, trebuie luate masuri adecvate, inclusiv schimbarea parolei de pe alte servicii, in cazul in care s-au folosit aceleasi parole. Unii utilizatori deja s-au plans pe alte site-uri ca conturile lor sunt compromise.

Administratorii spun ca forumul este spart in acelasi mod ca si forumurile utilizatorilor Ubuntu din luna iulie (screenshot). Hackerii au obtinut acces la contul unui moderator, pentru care au lansat procesul de imbunatatire a privilegiilor, in scopul de a copia datele utilizatorilor. In cazul Ubuntu au fost furate 1,82 milioane de date a utilizatorilor. La fel ca Ubuntu, forumul MacRumors a folosit algoritmul hash MD5, unic pentru fiecare parola. Acesta este un standard pentru forumuri pe platforma vBulletin.

«Inca nu suntem siguri cum s-a aflat parola moderatorului, – a declarat moderatorul general Arnold Kim. – Verificam daca a fost inca un exploit, dar inca nu exista nici o dovada in acest sens».

In momentul de fata baza cu parole MarRumors inca nu a ajuns publica.

Forum utilizatorilor Apple spart: 860000 de parole furate
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *