Expertii eScan despre pericole potentiale pe Facebook


In functia de cautare pe Facebook s-a gasit un pericol potential, care poate produce o lista cu numele utilizatorilor si numarul de telefon mobil mentionat in reteaua sociala.

Acest lucru este posibil, deoarece versiunea mobila Facebook nu limiteaza numarul de cautari, care poate fi efectuat, si necesita inroducerea obligatorie numarului de telefon pentru a include unele functii a retelei sociale. In acest caz setarea implicita de confidentialitate «Cine ma poate gasi dupa numarul de telefon» este specificat «Toti». Asta inseamna ca chiar daca numarul de telefon nu este vizibil in profil, utilizatorul poate fi gasit.

Informatia cu pericolul potential in Facebook inca o data aminteste problema ridicata de expertii eScan, care are legatura cu securitatea datelor personale in retele sociale. Astazi, folosind doar informatiile pe care le publica utilizatorul, se pot gasi foarte rapid o multime de informatii despre o anumita persoana, care apoi pot fi folosite in scopuri nefaste.

Acest pericol nu este atat de mare. Nu toti utilizatorii de Facebook publica numarul de telefon. Dar si in acest caz datele pot fi folosite, de exemplu, pentru a trimite spam de telefon. In orice caz trebuie sa recunoastem ca securitatea retelelor sociale nu se afla la un nivel ridicat, dezvoltatorii sistemului de securitate ar trebui sa imbunatateasca multe lucruri pentru a proteja mai bine datele confidentiale.

Expertii eScan despre pericole potentiale pe Facebook
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *