Expertii avertizeaza o noua amenintare pentru Windows


Compania Symantec recent a descoperit o aplicatie malware care poate distruge sistemul prin stergerea tuturor fisierelor de pe hard disk. S-ar putea ca computerul, care ruleaza sistemul de operare Windows, are virus, daca brusc nu mai porneste. Din pacate, recuperarea informatiilor este imosibila, iar pentru repunerea sistemului va trebui sa depui o multime de timp si efort.

Software-ul daunator este numit Disttrack, de catre o alta companie mare – Shamoon. Specialistii spun ca o lunga perioada de timp nu au avut de a face cu o astfel de amenintare «nemiloasa», astfel ei inca o data reamintesc faptul ca instalarea unui antivirus gratuit poate evita virusarea sistemului de operare.

In acest moment nu exista informatii despre modul de raspandire a virusului in retea, dar este posibil ca Disttrack este un fisier executabil, care este distribuit in forma de atasament din e-mail, infectand la deschidere computerul neprotejat.

In caz de virusare cu un virus similar, repunerea sistemului la starea initiala va fi dificila. Utilizatorii vor trebui sa apeleze la specialistii IT, care anterior s-au confruntat cu aceasta problema.

Reamintesc, pentru a asigura protectia adecvata computerului tau, poti sa descarci cel mai bun antivirus de pe site-ul nostru.

Expertii avertizeaza o noua amenintare pentru Windows
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *