eScan: virusii nu au vacanta 1


Este timpul vacantei de vara – majoritatea elevilor se odihnesc de atigatia orasului prin tabere sau pe la bunici la tara, luand cu ei laptop-ul, tableta sau smartphone-ul.

Sa renunti pe timpul vacantei la unele facilitati urbane, cum ar fi apa calda si hipermarketurile, copiii zilelor noastre vor accepta, doar ca nu sunt pregatiti sa renunte la Internet pentru toata vara. Acum cativa ani, orice iesire in afara orasului promitea o conexiune lenta si costisitoare cu internetul, si chiar mai des – lipsa acestuia. Astazi situatia s-a schimbat – cu dezvoltarea retelelor celulare ne putem conecta la Internet chiar si dintr-un sat indepartat.

Acces usor la Internet, o multime de timp liber si supravegherea slaba din partea adultilor – toate acestea ofera copiilor libertate pe Internet, sa mai adaugam aici si curiozitatea adolescenta si anturajul.

Nu are rost sa spun despre toate amenintarile care circula pe meleagurile Internetului, sa dau un singur exemplu – a descarcat copilul un joc la recomandarea unui prieten, iar acest joc poate trimite mesaje SMS la numere premium, golind treptat contul utilizatorului. Aceasta este doar latura materiala a problemei, care nu contine amenintari grave, cum ar fi continut periculos. Pe Internet in fiecare zi apar tot mai multe informatii, care pot provoca tulburari psihice, sa provoce la actiuni ilegale si periculoase pentru viata. In timp ce expertii din intreaga lume incearca sa gaseasca metode de a combate continutul ilegal si daunator de pe Internet, parintii pot lua masuri de a oferi siguranta copiilor sai. Acest lucru se poate face prin instalarea pe smartphone-ul sau tableta copilului un antivirus cu control parental, care nu doar va proteja de programe periculoase, dar si va controla comportamentul copilului pe Internet. In antivirusul eScan Tablet Security pentru Android modulul de control parental clasifica si analizeaza site-urile vizitate si blocheaza conecatarea la resurse de tip phishing si malware in timp real. De asemenea, eScan poate limita utilizarea browser-elor, care nu lucreaza cu controlul parental.

eScan: virusii nu au vacanta

Sa-i interzici copilului accesul la Internet pe timpul verii – este o intrebare controversata. Copiii doresc sa impartaseasca cu prietenii fotografii cu cirese coapte din propria gradina sau stiuca prinsa la pescuit, precum si comunicarea video cu parintii. Nu e neaparat sa-i interzici aceste activitati – poti face cateva setari simple in programul antivirus pentru a proteja copilul de partea «intunecata» a Internetului.

 

eScan: virusii nu au vacanta
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “eScan: virusii nu au vacanta