eScan despre probleme de securitate Android 2


CEO al eScan MicroWorld, Rammurti Goving, a povestit publicatiei VARIndia despre problemele actuale a platformei Android, precum si despre cele mai bune metode pentru a proteja aceasta platforma.

Dispozitivele mobile au reusit sa-si faca loc in randul computerelor si continua sa castige piata, deoarece ofera o flexibilitate excelenta si extensibilitate a mediului de lucru, avand posibilitatea de a imbunatati lucrul cu aplicatii, retele sociale, etc. Dar, la fel ca orice alta tehnologie, tehnologia mobila are propriile neajunsuri – de exemplu, sunt vulnerabile la programe malware si hackeri.

In ziua de astazi, atacurile asupra sistemului de oprerare Android sunt considerate printre infractorii cibernetici o metoda profitabila de afaceri. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere ca acest sistem de operare este lider de piata: potrivit companiei de cercetare Gartner, cota de piata a sistemului de operare Android a crescut de la 46,5% in anul 2011 la 64% in al doilea trimestru al anului 2012. Este aproape de patru ori mai mult, decat sistemul de operare folosit de Apple iPhone, a carui cota este 18,8%, si cu 23,7 ori mai mare decat cota de piata actuala a Windows Phone (2,7%).

Programe malware mobile

Profesionistii din domeniul securitatii informatiilor au observat o crestere continua a amenintarilor digitate, cum ar fi rootkit, troieni, spyware, bots, etc. Creste si numarul programelor malware, care vizeaza platformele mobile Android. De exemplu, bot SpyEye, cunoscut ca o amenintare pentru Microsoft Windows, este portat cu succes in Google Android, confirmand inca o data tendinta de comercializare a malware-ului mobil. Bot SpyEye este conceput nu doar pentru a fura date personale, dar si pentru a obtine profituri ilegale prin trimiterea de mesaje SMS la numere cu plata.

Portalurile de aplicatii mobile Android atrag un numar mare de aplcatii malware, care apar in ochii utilizatorilor ca fiind legitime. Ca urmare, cumparatorii magazinelor oficiale a aplicatiilor sunt amenintati de coduri malware, mascate in aplicatii si jocuri.

Numarul dispozitivelor mobile continua sa creasca, iar in viitorul apropiat se asteapta o crestere brusca a utilizarii lor intr-un mediu corporativ. Acest lucru conduce la faptul, ca performanta proceselor de afaceri va fi mai bine adaptata in tehnologia mobila.

Un dispozitiv infectat cu usurinta poate transfera informatii confidentiale atacatorilor, doar ca marea parte a utilizatorilor nu sunt constienti de potentialele consecinte. Astfel, protectia dispozitivelor mobile ar trebui sa fie la fel ca si protectia computerelor personale.

Protectia dispozitivelor mobile

Piata de dispozitive mobile continua sa creasca. Si utilizatorii casnici sau intreprinderile tot mai des folosesc smartphone-urile sau tabletele, ceea ce duce la necesitatea de a imbunatati siguranta dispozitivelor mobile.

Compania eScan Micro World nu cu mult timp in urma a lansat solutii pentru smartphone-uri si tablete, care ruleaza sistemul de operare Android – eScan Mobile Security for Android si eScan Tablet Security for Android. Aceste solutii sunt concepute pentru a oferi protectie impotriva amenintarilor mobile.

eScan despre probleme de securitate Android
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “eScan despre probleme de securitate Android