eScan: cumparaturi online sigure


Magazinele online devin din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor datorita faptului, ca ofera o gama larga de produse si economisesc timpul pentru cumparaturi.

Dar cat de sigure sunt platile online in shopping online? Ce masuri ar trebui sa ea cumparatorul magazinului online?

Sa incercam sa raspundem la aceste intrebari.

In primul rand, cumparatorul online este expus la frauda. Asta inseamna card de credit fals, re-scrieri a contului, si chiar disparitia magazinului online, care a reusit sa obtina banii pentru bunurile nelivrate. O mare parte din frauda este furtul de date confidentiale prin interceptarea informatiilor transmise sau spargerea bazelor de date a magazinelor online. ¨Astazi infractorii cibernetici adesea folosesc urmatoarea metoda pentru a fura bani: computerul utilizatorului se infecteaza cu keylogger – un program malitios care spioneaza datele de logare si datele cardului de credit, introduse prin intermediul tastaturii. Apoi keylogger trimite datele spionate infractorilor, care le folosesc pentru interesele sale¨, – spune CEO-ul eScan MicroWorld Govind Rammurthy.

Cum sa faci cumparaturile onine sigure si confortabile? Cum sa te protejezi de inselaciuni? Pentru asta trebuie sa urmezi cateva reguli simple:

  • Realizeaza toate tranzactiile financiare doar de pe computer protejat, care are instalat cel mai bun antivirus.
  • Fa-ti un card de credit special pentru cumparaturi online, pe care vei transfera sume mici de bani – in acest caz dimensiunea pierderilor potentiale va fi limitata.
  • Foloseste doar serviciile unui magazin binecunoscut, care efectueaza masuri pentru a proteja consumatorii.
  • Foloseste controlul parental asupra activitatii minorilor pe Internet, prin care vei putea interzice vizualizarea anumitor site-uri sau sa permiti doar conexiuni sigure cu site-uri din lista ¨alba¨
eScan: cumparaturi online sigure
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *