Doar 10% dintre utilizatori au instalat antivirus mobil


Compania internationala ESET a efectuat un studiu privind modul in care utilizatorii protejeaza dispozitivele mobile.




In intreaga lume, inclusiv Romania, exista o tendinta de «mobilizare»: in timp ce cota calculatoarelor «traditionale» si laptopuri se reduce, exista o crestere a vanzarilor de smartphone-uri si tablete. Aceasta tendinta nu a scapat de infractori cibernetici, care se reorienteaza catre dispozitive mobile – amenintarile mobile depasesc toate recordurile posibile.

In acest context apare o intrebare – au reusit utilizatorii de smartphone-uri si tablete sa realizeze necesitatea de a le proteja de amenintarile mobile? Astfel, respondentilor a fost pusa o intrebare simpla: «Cum protejezi dispozitivul mobil?».

Din pacate, printre optiunile propuse cel mai popular raspuns a fost «Nicicum» (56% din respondenti). Pe locul al doilea si al treilea s-au situat «Folosesc protectia de securitate preinstalata» (17%) si «Folosesc antivirus pentru dispozitive mobile» (8%). Alti 19% din respondenti n-au putut da un raspuns.

Daca din rezultatele sondajului eliminam 19% din respondenti indecisi, cifrele vor fi si mai triste – 69% nu protejeaza dispozitivele mobile, si doar o treime din utilizatori folosesc cel putin o anumita protectie (21% preinstalata si 10% – antivirus mobil complet).

«Potrivit IDC, in ziua de astazi Android ocupa aproape 80% din piata de smartphone-uri, in timp ce cota iOS este aproximativ 13%. Popularitatea imensa sistemului de operare Android reprezinta o amenintare – cu cat mai pupuar sistemul, cu atat mai mare este numarul de dispozitive mobile care pot fi infectate, – spune Anna Sverdlov, director de marketing ESET. Nu e de mirare ca in ziua de astazi toata atentia creatorilor de virusi este concentrata spre Android, iar cantitatea si «calitatea» amenintarilor mobile demonstreaza o crestere rapida. Din acest motiv este necesar sa protejam smartphone-ul sau tableta cu sistem de operare Android, pentru a preveni infectia cu troieni si alte tipuri de malware sau spyware».

Doar 10% dintre utilizatori au instalat antivirus mobil
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *