Din cauza internetului dormim si muncim mai putin 1


Biroul National de Cercetari Economice SUA  a studiat modul in care Internetul a afectat productivitatea si calitatea vietii americanilor in anii 2003-2011, bazandu-se pe sondajele anuale American Time Use Survey de-a lungul anilor. Ruzultatele nu pot fi numite prea optimiste.
In primul rand, studiul a relevat faptul ca oamenii petrec tot mai mult timp pe Internet. Aceasta activitate nu a aparut din nicaieri, este un inlocuitor pentru alte tipuri de activitati. Analiza a aratat ca 1 minut din timpul petrecut pe Internet consuma in medie 0,29 minute din activitati in offline. Aproximativ jumatate din timpul «pierdut» este televiziunea si radio, 0,05 minute – cumunicarea live cu alte persoane, 0,04 minute – relaxare si odihna.

Timpul, petrecut pe Internet, are impact negativ nu doar asupra divertismentului, dar si asupra productivitatii muncii. De exemplu, 1 minut in online consuma in medie 0,27 minute din timpul de lucru, 0,12 minute din somn, 0,10 minute din calatorii, 0,07 minute din lucru prin casa, 0,06 minute din studii.

Bineinteles, o parte din timpul «pierdut» o persoana poate compensa in online – poate lucra, comunica si invata. Doar ca unele activitati nu-i poate inlocui, de exemplu somnul.

Raportul Biroului National de Cercetari Economice pune la indoiala beneficiu internetului ca un factor de crestere economica, ceea ce in trecut era considerat benefic. Autorii cred ca efectul econimic al internetului poate fi supraestimat.

Din cauza internetului dormim si muncim mai putin
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Din cauza internetului dormim si muncim mai putin