De ce sunt contra BYOD


Politica BYOD prevede utilizarea de catre angajati la locul de munca dispozitivelor personale, cum ar fi laptop, tableta, smartphone. Aceasta abordare are o mutime de avantaje, care o fac foarte populara si in randu angajatilor, si in randul angajatorilor. Din punct de vedere al angajatorului totul este destul de simplu, totul se rezuma la achizitia echipamentelor informatice, care pot fi destul de scumpe. Din punct de vedere al angajatului, dispozitivul poate fi folosit oriunde, fara a pierde timp pentru a transfera date de pe un dispozitiv pe altul.
Ar trebui sa remarc faptul ca in Occident , datorita dezvoltarii tehnologiei «Cloud», care permite stocarea tuturor documentelor de la distanta, popularitatea BYOD a scazut, iar pe meleagurile Romanesti acest efect nu este vizibil.

Din pacate, BYOD are si dezavantaje. Dezavantajul este asociat cu risc crescut pentru organizatii, inclusiv risc de scurgere de informatii confidentiale. De fapt, departamentul de securitate a informatiilor cu un mic efort va putea reduce aceste riscuri pana la un nivel minim.

Cand angajatul foloseste la locul de munca echipamente electronice oferite de catre angajator, pentru eficienta si siguranta lor raspunde organizatia, cu ajutorul specialistilor IT. Daca angajatul aduce propriul dispozitiv, atunci el insusi este responsabil pentru el. Nefiind specialist in domeniul IT si IS, el nu poate asigura nivelul necesar de securitate. De exemplu, infectarea dispozitivului cu programe malware, printre care in ziua de astazi exista o multime de «viermi», care fura date de pe dispozitivul infectat.

De fapt, acesta este doar unul din motivele riscului crescut. Alt motiv consta in transportarea calculatorului la locul de munca si inapoi, aducand alte riscuri: furt, pierdere, etc. Si in cele din urma, angajatul necinstit, care si in somn se gandeste cum sa vanda secretele corporative concurentilor companiei, in care lucreaza, BYOD deschide perspective nelimitate.

Astfel, eu personal sunt contra BYOD. “Cel zgarcit plateste de doua ori” – asta este tot ce pot spune despre utilizarea dispozitivelor personale la locul de munca.

De ce sunt contra BYOD
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *