Coreea de Sud – lider mondial in numarul de calculatoare infectate


Potrivit raportului trimestrial, publicat de compania PandaLabs, liderul mondial dupa numarul ce calculatoare infectate este Coreea de Sud. Specialistii companiei sustin ca 57,3% dintre calculatoare din tara sunt infectate cu diferite tipuri de malware. Potivirit cifrelor, Coreea de Sud a depasit chiar pe China – 52% de calculatoare infectate si Taiwan – 42%.

Media de calculatoare infectate la nivel global, conform raportului, 31,6%. Tara cu cel mai mic numar de calculatoare infectate este Elvetia – 18,4%. Un pic mai sus se afla Suedia – 19,1%. PandaLabs sustine ca calculatoarele din Norvegia, Marea Britanie, Uruguay, Germania, Irlanda, Finlanda, Ungaria si Olanda contin cel mai mic numar de malware.

Numarul de calculatoare infectate indica faptul nu doar despre nivelul tehnic de dezvoltare a oricarei tari, dar si despre capacitatea utilizatorilor de a utiliza in activitatea sa cel mai bun antivirus. Este clar ca tara cu cel mai mic numar de calculatoare infectate are un nivel destul de ridicat in dezvoltarea tehnologica.

Rezultatele acestui studiu indica o distributie larga de troieni – 79%, viermi – 11% si virusi – 7,4%. Ultimul loc ocupa spyware publicitar – aproximativ 2,8%.

Coreea de Sud – lider mondial in numarul de calculatoare infectate
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *