Companiile ascund 60% din atacuri


Rapoartele cu statisticile companiilor rareori pot fi numite lectura interesanta. Doar ca exista exeptii… Studiul The 2013 Data Breach Investigations Report confirma acest fapt.
A fost realizat un sondaj anonim printre 200 de specialisti din securitatea IT cu privire la atacurile informatice, cu care se confrunta companiile. Sondajul a aratat ca aproape 60% din atacuri si infectii, care au fost investigati de catre specialisti, niciodata n-au fost raportate de catre conducerea companiilor.

In anul 2012 companiile din diferite sectoare a economiei au raportat oficial despre 621 de atacuri cibernetice. Cu toate acestea, pe baza noilor statistici, numarul real de atacuri poate fi mult mai mare.

Interesant, printre companiile cu 500 sau mai multi angajati ascunderea informatiilor este mult mai frecventa si s-a observat in 66% din cazuri.

Specialistii, care se ocupa cu securitatea informatiilor, afirma ca motivul principal pentru numarul mare de atacuri este lipsa personalului calificat. De asemenea spun ca foarte mult timp petrec pe dezinfectarea calculatoarelor managerilor, care se infecteaza prin diferite moduri.

  • Accesarea site-urilor pornografice (40%)
  • Accesarea link-urilor de tip phishing din e-mail (56%)
  • Membrii familiei folosesc dispozitive corporative (45%)
  • Instalarea aplicatiilor malware mobile (33%)

Aceasta statistica demonstreaza in mare masura motivul pentru care companiile prefera sa pastreze tacerea in legatura cu atacuri. Nu toti vor sa spuna de unde totul a inceput.

Companiile ascund 60% din atacuri
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *